Het kloppend hart van Waterland
Live

Prachtige kunst tijdens 'Kunst met een Kus' in Broeker Kerk

Gepubliceerd: Zondag 27 november 2022 15:58

Prachtige kunst tijdens 'Kunst met een Kus' in Broeker Kerk

Foto: Marja de Bie

Een groot aantal kunstenaars, afkomstig uit heel Waterland, verkochten zaterdag 26 november in de kerk van Broek in Waterland prachtig werk. Keramiek, schilderwerk, sieraden, wolobjecten, sjaals, hout, collages. Alles was even aantrekkelijk.

Deze markt is juist aan het begin van december georganiseerd om iedereen in de gelegenheid te stellen om bijzondere kado's te kopen voor de feestdagen die er nu al snel aankomen. Een echt liefdevol cadeau voor iedereen die iemand echt met iets moois wil verrassen.

Het was buitengewoon sfeervol in de kerk. Naast alle prachtige cadeaus kon er met de kunstenaars worden gesproken, kennissen ontmoeten of samen heerlijk iets eten of drinken. 


Anneke Mulder was aanwezig met veel prachtige porseleinen bekertjes en andere attributen. (zie www.annekemulderkeramiek.nl). Ashti Schuit maakt op wonderbaarlijke wijze collages die in geen enkel huis zullen misstaan (zie www.ashtischuit.exto.nl). Eliane Attiger stelde haar werk van flinterdun papier tentoon. Prachtige engeltjes, wie wil ze niet??

Mirjam Kalkhuis is edelsmid. Zij maakt art deco werk in de stijl van de Amsterdamse School. Ornamenten van huizen in Broek in Waterland inspireerde haar en zo ontwikkelde zij “De Broeker-Stijl". (zie www.mkedelsmid.nl). Nora van Klingeren liet zich inspireren door haar reis naar IJsland tot het maken van wonderlijke onderwatermonsters van pure wol (zie www.noravanklingeren.nl).

Amsterdam op Schaal is helemaal met de hand gemaakt, genummerd en in een serie van 28 exemplaren gebakken. De schaal wordt geleverd in een doos met zeefdruk en een boekje met informatie over de 10 blikvangers. Er zijn 6 kleurvarianten beschikbaar. (zie: www.amsterdamopschaal.nl).

Ook de in Broek in Waterland woonachtige Oekrainse kunstenares Inga Yarotskaya was aanwezig met Magda, een van haar dochters. Tessa Posthuma de Boer is vooral bekend van portretfotografie, maar was op de markt aanwezig met mooi gestileerde foto’s. Onlangs waren deze portretten nog heel groot op de kerk te bewonderen. Tessa werkte toen aan haar project “Hoeders van de Kerk”. Via de Stichting Broeker Kerk is hier ook een boek over uitgegeven.

Karin Janssen en Janet Visser maken verrassende designs, mooi tegelwerk op zowel keramische tegels als op Friese witjes. Maar ook kleiner werk zoals kerstkaarten (zie: janette@dadt.nl). Carolien Broersen maakt houten kandelaars en objecten in oorspronkelijke vormen. De veelvormigheid van de natuur is voor haar een constante inspiratiebron. (zie: www.carolienbroersen.nl).

Kortom, heel veel pareltjes voor de feestdagen en hopelijk kunnen we over een paar jaar weer genieten van deze kleinschalige kunstmarkt.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services