Het kloppend hart van Waterland
Live

Poppenkastvoorstellingen Karmac Bibliotheek opnieuw druk bezocht

Gepubliceerd: Woensdag 03 oktober 2018 10:02

Poppenkastvoorstellingen Karmac Bibliotheek opnieuw druk bezocht

Foto: Karmac Bibliotheek

Net als vorig jaar organiseerde Karmac Bibliotheek in het kader van de Kinderboekenweek poppenkastvoorstellingen waar bijna 260 leerlingen van basisscholen in Waterland op afkwamen.

Als aanloop naar de Kinderboekenweek organiseerde Karmac Bibliotheek een poppenkastvoorstelling in de bibliotheek in Monnickendam en in de gymzaal van basisschool De Havenrakkers in Broek in Waterland. Meer dan 260 leerlingen van de groepen 1 en 2 in de gemeente Waterland leefden uitbundig mee met het verhaal van Jan Klaassen en de schatkist. De schat die hij vond bestond niet uit goud, zilver en diamanten, maar een spreuk die luidde dat vriendschap véél belangrijker is dan geld.

Overige activiteiten in de Week van de Kinderboeken

In de bibliotheek van Monnickendam kunnen kinderen op zaterdag 6 oktober, van 10.30 tot ca. 12.00 uur langskomen om te knutselen, ook wordt er voorgelezen. In de bibliotheek is er ook een thematafel ingericht i.h.k.v. de Week van de Kinderboeken.

- Bibliotheek Ilpendam: Er wordt voorgelezen uit sprookjesboeken op donderdag 4 oktober in de bibliotheek om 15.00 uur.
- Bibliotheek Marken en Broek in Waterland: Ook in deze bibliotheekvestigingen is er een grote thematafel ingericht met boeken over het thema Vriendschap.
- Bibliotheek Broek in Waterland: Er wordt voorgelezen uit de met Griffels bekroonde prentenboeken op dinsdag 16 oktober van 9.00 tot 11.30 uur.

Iedereen is welkom in de bibliotheek om boeken te lenen, om naar de voorleesuurtjes te gaan en/ of om gezellig te komen knutselen!
 
Bron: Karmac Bibliotheken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services