Het kloppend hart van Waterland
Live

Plannen voor voormalige KEBO-locatie en brandweerkazerne in de maak

Gepubliceerd: Zaterdag 21 januari 2017 11:50

Het college van Waterland heeft een Plan van Aanpak vastgesteld voor de ontwikkeling van het gebied aan de Hellingweg in Broek in Waterland.

Op deze locatie was voorheen KEBO gevestigd. Begin februari 2017 verliest de naastgelegen brandweerkazerne zijn functie. Het is de wens van het college om beide locaties een nieuwe invulling te geven. Daarvoor wordt samengewerkt met GTP VastgoedOntwikkeling bv uit Heiloo.

Plan van Aanpak
Voor het voormalige KEBO-terrein heeft GTP VastgoedOntwikkeling een plan ingediend. Bedoeling is om de bestaande bebouwing te slopen en hier een supermarkt met daarboven appartementen te realiseren. Nu in februari aanstaande de nieuwe brandweerkazerne aan de Eilandweg in gebruik wordt genomen, is het niet langer noodzakelijk de oude kazerne in stand te houden.

Portefeuillehouder Jean van der Hoeven: “Het is fijn dat er voor het KEBO-terrein een plan ligt. Daar is het college enthousiast over. Maar nu de naastgelegen brandweerkazerne zijn functie verliest, zien wij hierin een ideale gelegenheid om het het gehele gebied aan te pakken. Met GTP VastgoedOntwikkeling willen wij daarom nagaan of zij mogelijkheden zien om beide locaties gezamenlijk te ontwikkelen. Voor ons is in ieder geval het uitgangspunt dat op het terrein van de voormalige brandweerkazerne 100 % sociale woningen worden gerealiseerd. Op korte termijn ronden wij de besprekingen met de ontwikkelaar af en hoop ik de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen."

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services