Het kloppend hart van Waterland
Live

Pitto Visrookfestijn groot succes

Gepubliceerd: Maandag 02 oktober 2023 15:37

Pitto Visrookfestijn groot succes

Foto: Ria Houweling

Ruim 80 leden van de Monnickendamse buurtvereniging Pitto verzamelden zich zaterdagmiddag 23 september op Burendag in de tuin van het Weeshuis in Monnickendam om deel te nemen aan een lekkere visproeverij.

De rokers hadden hun beste beentje voorgezet en waren in topvorm. Zij rookten maar liefst 5 soorten overheerlijke vis. Gerookte haring, pepermakreel, zalm, makreel en aal stonden op het menu. Ook vleeseters kwamen aan hun trekken. Soep van het Weeshuis en fijne salades met stokbrood complementeerden de overvloedige en heerlijke maaltijd. 

Muzikaal werd de maaltijd opgeluisterd door de aanstekelijke muziek van de Vleppyie Auwurs. De deelnemers genoten van een gezellige en geslaagde buurtbijeenkomst. Het weer was grotendeels droog.

Tijdens de bijeenkomst werden de twee winnaars bekend gemaakt van de door Pitto uitgeschreven wedstrijd voor het mooiste en meest originele gevelbord. Deze wedstrijd vond plaats in het kader van de herdenking van de Slag op de Zuiderzee 1573-2023. Als winnaars van deze wedstrijd werden uitgeroepen Tineke de Waart en Liesbeth Lansing. Kortom, het Pitto Visrookfestijn is voor herhaling vatbaar.

Tekst: Simon Verbeek / foto's: Ria Houweling

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services