Het kloppend hart van Waterland
Live

PIM sprak met Erwin Wijman over zijn nieuwe boek 'De Geluksmachine'

Gepubliceerd: Woensdag 11 oktober 2017 22:02

PIM sprak met Erwin Wijman over zijn nieuwe boek 'De Geluksmachine'

Erwin: de autotherapeut. Zo kunnen we de Monnickendammer Erwin Wijman ook zien. Erwin is een journalist, schrijver en marketingdeskundige die al heel wat boeken en artikelen op zijn naam heeft staan. Zijn nieuwste boek, “De Geluksmachine” verscheen in juni 2017 bij uitgeverij Haystack.

In café Beuqz hadden we een uitgebreid interview over de diepere betekenis van zijn derde boek over auto’s. Niet zomaar over de auto als gebruiksvoorwerp, maar meer over de andere aspecten van de autobezitter met zijn of haar voertuig.

Wijman is een vlotte en rappe spreker, en het kost soms moeite om zijn gedachtegang zomaar te volgen. Want het boek kan worden gezien als een bijbel met heel veel soorten betekenissen. In dit boek zijn het er dertien. Niet allemaal voor de hand liggende betekenissen. En zeker ook veel maatschappelijke, sociologische en psychologische aspecten bezien vanuit de wereld van autobezitter. Daarbij bevat het boek veel humoristische uitspraken.

Om enig inzicht te verschaffen: Erwin benoemt de druk die iemand ervaart vanuit zakelijke contacten, vanuit de familie en vriendengroep, maar ook vanuit het gebied waar iemand woont. Welke auto past bij jouw wereld, wat kan wel en wat kan niet. Is het geen macho-auto, is de auto niet te duur, is het geen proletenbak, is het geen auto waar een oudere zich niet in kan laten zien. Zeker is: de auto is een afspiegeling van de bezitter! Een van zijn adviezen bij de aanschaf van een auto is: “Volg je hart, gebruik je hoofd en kies zelf”.

Mocht u twijfelen over de aanschaf van een (nieuwe) auto: bekijk in het boek welke auto bij u past, gezien door de ogen van een ander.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services