Het kloppend hart van Waterland
Live

Pianowandeling Edam weer groot succes

Gepubliceerd: Vrijdag 02 juni 2017 13:24

Pianowandeling Edam weer groot succes

Afgelopen zondag 28 mei vond voor de 14e keer de unieke Pianowandeling Edam plaats. Onder een stralend zonnetjes liepen honderden mensen door het centrum van Edam waar zij gelokt werden door wervelende pianoklanken in 25 locaties.

Piano-eigenaren stellen hun instrumenten en een gedeelte van hun huis beschikbaar aan pianisten en ook diverse Edamse monumenten zijn op deze dag voor het publiek opengesteld. In het Stadhuis op het Damplein geeft Liselotte van Tol, conservatoriumstudent een prachtig concert in de Raadzaal. In de nabij gelegen PK kerk De Swaen speelde het Salonorkest Rien ne va plus muziek uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. In de Speeltoren had de Pianola Vereniging haar plaats ingenomen en vele bezoekers werden wegwijs gemaakt in de werking van de pianola. In de bloemenwinkel van Sas Bloemiste speelden jonge pianisten uit Volendam en het Duo Drost & Zetzema spelen theatermuziek in een woonhuis in de Kleine Kerkstraat dat een klein theatertje. In het Edams museum speelde Frederique Lucanet als Bach’s Jukebox waar het publiek om verzoeknummers wordt gevraagd. . De jong talent kindertjes in het kerkje De Vermaning op de Kaasmarkt waren ontroerend mooi.

Zo treden er in al die locaties verschillende musici op met uiteenlopende muziekstijlen en het mooie weer zorgde ervoor dat door de openstaande ramen en deuren de pianoklanken overal te horen waren.

Tijdens het slotconcert speelden Carol Ruiz (piano) en Eduard Marcet (viool), gevolgd door Mayumi Eguro (piano) en tot slot Yukiko Hasegawa met Tobias Borsboom (solo & 4-mains). Deze musici brachten met veel passie en plezier verschillende klassieke stukken ten gehore van Toldrà tot Strauss en van Brahms tot Debussy.

Na afloop kregen zij een ovationeel applaus van het publiek.

Tekst: Ada Oosterman / Foto: Rick Huygen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services