Het kloppend hart van Waterland
Live

Peter van Maanenberg trotse winnaar van “De Monnick”

Gepubliceerd: Vrijdag 07 juni 2019 16:07

Peter van Maanenberg trotse winnaar van “De Monnick”

De Vereniging Oud Monnickendam reikt elk jaar "De Monnick" uit aan een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de geschiedenis van Monnickendam. Dit jaar viel de keuze op Peter van Maanenberg.

Peter staat bij de uitreiking wat onwennig voor de camera waar hij altijd achter de lens te vinden is. Maar zijn kwaliteiten zijn onmiskenbaar groot en worden met het uitreiken van deze prijs nogmaals bevestigd.

 

Peter is sinds het begin van deze eeuw als vrijwilliger aan de slag met allerlei kwesties in de gemeente. Hij begon bij de “IJsschuiten” en later heeft hij ook veel betekend bij de Stadsfeesten van 2005. Vanaf 2010 is hij de motor achter het vastleggen van de gesproken geschiedenis van Monnickendammers: een project dat Oral History wordt genoemd. Maar hij is tegenwoordig toch vooral een van de meest actieve vrijwilligers van Omroep PIM, achter de camera en bijna onzichtbaar.

 

De prijs is naast de eer een mooi beeld in brons gegoten van de kunstenaar Silvia Bergvelt. Voor meer informatie over de Vereniging Oud Monnickendam kunt u kijken op www.oudmonnickendam.nl.

 

Alle vrijwilligers van PIM feliciteren Peter van harte met deze meer dan terechte uitverkiezing!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services