Het kloppend hart van Waterland
Live

Pax Christilezing 2022: "Oorlog is een probleem, geen oplossing"

Gepubliceerd: Woensdag 14 september 2022 19:18

Pax Christilezing 2022:

Foto: PGM

Op woensdag 21 september vindt in de Doopsgezinde Vermaning in Monnickendam de jaarlijkse Pax Christilezing plaats. Ds. Bram Grandia, emeritus predikant binnen de PKN, laat zijn licht schijnen over het onderwerp "Oorlog is een probleem, geen oplossing".

De oorlog in Oekraïne: het afgelopen halfjaar worden we er vrijwel dagelijks in het nieuws mee geconfronteerd. Het antwoord van het Westen is enerzijds militaire hulp aan en bewapening van Oekraïne en anderzijds isolatie van Rusland in plaats van het uit alle macht proberen de oorlogvoerende partijen zo snel mogelijk te bewegen tot een akkoord. “Ik zou willen dat heel Europa met één stem zal verkondigen dat oorlog een probleem is, geen oplossing. Laten we weigeren te doden en samen vrede op aarde bouwen”, aldus Yurii Sheliazhenko, secretaris van de Oekraïense Pacifistische beweging. Zijn woorden klinken als afkomstig van een andere planeet. Toch leven we allemaal op dezelfde planeet en moeten we een gemeenschappelijke basis vinden. Kunnen we in zijn woorden een verre echo horen van het pleidooi van Jezus om vrede te stichten tussen vijandige volkeren?

Een vraag waar we antwoord op zullen krijgen tijdens de jaarlijkse Pax Christilezing, georganiseerd door de Raad van Kerken te Monnickendam. We vroegen ds. Bram Grandia, emeritus predikant binnen de PKN, om zijn licht te laten schijnen over dit onderwerp. Hij is al zo’n 50 jaar actief binnen de Nederlandse vredesbeweging Kerk en Vrede en zal in zijn lezing een pleidooi houden voor dat andere geluid. Hoe kun je vandaag je vijand liefhebben?

Locatie: Doopsgezinde Vermaning, Weezenland 15 te Monnickendam.
Datum: Woensdag 21 september 2022
Aanvang: 20:30 uur. Deur open: 20:00 uur.
Toegang: gratis.

Bron: Protestantse Gemeente Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services