Het kloppend hart van Waterland
Live

Participatieverklaringen uitgereikt aan statushouders

Gepubliceerd: Dinsdag 23 april 2019 11:37

Participatieverklaringen uitgereikt aan statushouders

Foto: Gemeente Waterland

Burgemeester Kroon reikte, samen met wethouder Koning van Edam/Volendam, afgelopen dinsdag aan 18 migranten uit beide gemeenten participatieverklaringen uit.

De deelnemers kregen de oorkonde omdat zij met goed gevolg de training Participatie van Stichting Vluchtelingenwerk hadden doorlopen en daarom de participatieverklaring konden ondertekenen. Het ondertekenen van de Participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering van nieuwkomers.

 

 

 

De gemeenten Waterland en Edam-Volendam hebben Vluchtelingenwerk gevraagd om de statushouders trainingen te geven over de participatieverklaring.Op deze training maken de deelnemers kennis met de kernwaarden en normen die in Nederland gelden. De kernwaarden zijn vrijheid, gelijkheid, participatie(democratie) en solidariteit.

 

 

 

Burgemeester Kroon:” Het is hartverwarmend om te zien hoe blij onze nieuwe inwoners zijn met hun participatieverklaring. Als gemeente hechten wij er veel waarde aan dat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt in Waterland en Nederland. Vandaar dat wij samen met Vluchtelingenwerk de training aanbieden.”.

 

 

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services