Het kloppend hart van Waterland
Live

Oudste Mereker viert haar eeuwfeest

Gepubliceerd: Woensdag 23 oktober 2019 19:01

Oudste Mereker viert haar eeuwfeest

Foto: MarkerNieuws

Loppie (Lobberig) Zeeman-Zeeman is honderd jaar geworden. Geboren op donderdag 23 oktober 1919 op Marken, heeft ze noodgedwongen het schiereiland reeds moeten verlaten en woont ze inmiddels een aantal jaren in Verzorgingshuis 'Zorgcirkel De Meermin' in Edam, maar daar ze is altijd een 'Mereker' gebleven.

Ze is gelukkig nog steeds helder van geest; zo weet ze de verjaardagen nog van naaste familie en kennissen, volgt nog regelmatig het journaal, maar leest (helaas) geen kranten meer.

Mobiliteit
Met behulp van een rollator lukt het ook nog wel om een paar honderd meter te wandelen. Ze woont, zoals reeds genoemd, in 'De Meermin', waar ze nog regelmatig mee doet met spelletjes zoals sjoelen en bingo. Ook lost ze nog wel eens een kruiswoordpuzzel op.

Als haar zoon langs komt, heeft ze meestal nog wel zin in een spelletje 'Triominos' (gezelschapsspel en een variant op het dominospel). Ook kan ze genieten van foto's die haar zoon laat zien via de Facebook pagina https://www.facebook.com/groups/320618804768681/ met onder andere de oude foto's van Jan Schild.

Getrouwd
Loppie is in 1950 getrouwd met Cornelis Zeeman, welke in juni 1979 is overleden.

Kinderen en kleinkinderen
Loppie heeft één kind gekregen, een zoon, genaamd Cornelis Zeeman (1951), vernoemd naar zijn vader. Ze heeft twee kleinkinderen: Björn (42) en Rachel (40).

Regelmatig ontvangt ze nog bezoek van Hein Zeeman (stiefzoon) en zijn vrouw Piety Springer. Ook nichtjes en goede kennissen komen regelmatig op bezoek in het verzorgingshuis.

De hartelijke dank gaat uit naar Cornelis Zeeman, voor de aangeleverde foto en informatie.

Bron: www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services