Het kloppend hart van Waterland
Live

Oudste ‘echte’ Marker heeft Marken moeten verlaten

Gepubliceerd: Zaterdag 20 oktober 2018 13:41

Oudste ‘echte’ Marker heeft Marken moeten verlaten

Foto: Pieter Pereboom

De laatste Marker vrouw, die nog dagelijks de Marker klederdracht draagt, heeft vandaag Marken verlaten en moet noodgedwongen verhuizen naar verzorgingshuis ‘Swaensborch’ in Monnickendam. Een historisch moment voor de klederdrachtcultuur van Marken.

Luutje Kes-Schouten is deze Marker vrouw en op Marken beter bekend als Luutje Bakkertje. Ze is inmiddels 98 lentes en heeft haar hele leven op ‘Mekuref’ (Kerkbuurt) gewoond en gaat deze buurt nu verlaten. “Ik ga deze buurt natuurlijk wel missen, maar door m’n mobiliteit is het niet anders”, aldus mevrouw Kes-Schouten.

Meegaan met je tijd
Een paar jaar geleden ging de Kerkradio van de Protestantse Gemeente Marken over van een radiosignaal naar een internetsignaal. Maar mevrouw Kes-Schouten nam, ondanks haar hoge leeftijd ook internet. Mevrouw Kes-Schouten: “Anders heb ik geen Kerkradio meer en ik luister elke zondag van tien tot elf trouw naar de eredienst”. Tevens heeft ze ook een tablet, waardoor ze het Marker Nieuws ‘gewoon’ kan blijven volgen.

Thuizorg
Dat mevrouw Kes-Schouten nog zo lang thuis heeft kunnen wonen, komt ook door de goede zorgen van de thuiszorg, aldus de kinderen. Die zijn deze mensen dan ook heel dankbaar wat zij al die jaren voor haar hebben gedaan.

Rond de klok van half elf was het moment daar, ze stapte in de auto van een van de kinderen en er werd richting gezet naar haar nieuwe heenkomen in Monnickendam, met in de aanhanger haar huisraad.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services