Het kloppend hart van Waterland
Live

Oranje zonnetje tijdens aubade Koningsdag op Marken

Gepubliceerd: Dinsdag 30 april 2019 14:57

Oranje zonnetje tijdens aubade Koningsdag op Marken

Foto: Pieter Pereboom

Koningsdag op Marken, het begon met regenachtig weer tijdens de rondgang met de militairen, maar tijdens de aubade brak het oranje zonnetje door.

Om 10.30 uur was het tijd voor de aubade op het Kerkplein. De muzikale ochtend hulde werd geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging op Marken, Hein André Zondervan. Hij heette iedereen welkom en wenste een ieder een prettige Koningsdag toe, namens de Oranjevereniging & de Stichting Marker Jongeren. Vervolgens gaf hij de microfoon aan burgemeester Luzette Kroon, natuurlijk in Marker klederdracht. Alle veertien gedecoreerde van de gemeente Waterland werden door burgemeester Kroon tijdens deze plechtigheid nog even in het zonnetje gezet, daar zij tijdens de lintjesregen een Koninklijke onderscheiding mochten ontvangen.


  


 Tijdens de aubade werd door voorzitter Jan Peereboom van Sportvereniging Marken de opbrengst van de bazar bekend gemaakt : € 17.704,18. Ook deed Henk Zeeman nog een oproep om de leefbaarheid op Marken te behouden: “Koop zoveel mogelijk je boodschappen bij ‘onze’ Deen supermarkt op Marken. Want als de supermarkt verdwijnt, verdwijnt ook de leefbaarheid”.


  


 Na het zingen van ‘Hieperdepiep Hoera want het is Koningsdag’, het ‘Wilhelmus’ en het ‘Marker Volkslied’ kwam er einde aan de aubade.


  


 Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com


  

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services