Het kloppend hart van Waterland
Live

Oranje Fonds ondersteunt Burendag in het Kesterpad op Marken

Gepubliceerd: Dinsdag 29 september 2020 18:45

Oranje Fonds ondersteunt Burendag in het Kesterpad op Marken

Foto: Pieter Pereboom

Burendag is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Dit was ook de gedachte van de bewoners van het Kesterpad op Marken. Nu alle buren weer zijn teruggekeerd naar hun eigen woning, na een brand eind mei 2019, moest dat gevierd worden! En hoe mooi is dat om dat tijdens Nationale Burendag te doen en tevens samen je buurt nog wat mooier kan maken?

Er werd een financiële bijdrage voor het opknappen van de tuinhekken bij het Oranjefonds aangevraagd en goedgekeurd. Afgelopen zaterdag werden de tuinhekken flink onder handen genomen. In één van de tuinen stond een grote partytent, om ook gezellig en veilig (volgens de regels van het RIVM) samen te kunnen nagenieten van de boor-, zaag- en schilderactiviteiten. Een geslaagde, gezellige en nuttige dag!

Historie
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren ieder jaar Burendag om mensen met elkaar in contact te brengen. Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Inmiddels doen ieder jaar zo'n één miljoen mensen mee aan Burendag.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services