Het kloppend hart van Waterland
Live

Oproep aan Broeker kinderen om samen schoolkrant te maken

Gepubliceerd: Zaterdag 21 maart 2020 12:34

Oproep aan Broeker kinderen om samen schoolkrant te maken

Foto: Remon de Jong

Remon de Jong, inwoner van Broek in Waterland, plaatste op Facebook een oproep aan de kinderen van Broek in Waterland om samen een wekelijkse schoolkrant te maken. Digitaal natuurlijk.

De in Broek in Waterland woonachtige Remon de Jong bedacht in deze bijzondere tijden van Coronacrisis een leuk plan: laten we samen met alle kinderen in Broek in Waterland een schoolkrant gaan maken. Remon de Jong: "Omdat we allemaal thuiszitten en elkaar niet zien, willen we een schoolkrant gaan maken: Schoolkrant Broek. Deze schoolkrant gaan we vullen met alles wat de kinderen insturen. Met al dat moois maken we een echte digitale krant. De krant willen we niet alleen naar de kinderen van de Havenrakkers sturen maar ook naar ouderen van Broek, zodat deze verbinding blijven voelen met anderen in het dorp. En daarna doorsturen naar opa’s, oma’s en anderen kan natuurlijk ook."

Wat er in de schoolkrant komt te staan? Alles wat je wilt! Maak een tekening, een puzzel, een rebus, een foto van een knutselwerk of een kleurplaat. Of schrijf een verhaal, een gedicht, een tekst voor een toneelstuk, een leuke mop, een stukje uit je dagboek of een recept. Je kunt iets maken over wat je nu bezighoudt, over je plannen of laat zien wat je deze week hebt gedaan. Wees creatief!

Ook kun je bijvoorbeeld tips geven aan andere kinderen. Welke dingen zijn leuk om te doen thuis of in de tuin? Welke websites hebben leuke en leerzame activiteiten? Welke tekenfilms moeten de anderen ook zien?

Hoe stuur je je bijdrage in?
Maak een heldere en scherpe foto van je tekening, knutselwerk of creatie of typ je tekst in een word document. Mail je bijdrage naar schoolkrantbroek@gmail.com. Vermeld bij je inzending je naam en de groep waar je in zit. Zit je (nog) niet op De Havenrakkers maar woon je wel in Broek? Dan mag je natuurlijk ook insturen.

Insturen kan de hele week, maar de deadline is vrijdagavond. In het weekend wordt de krant gemaakt en vervolgens wordt de krant verspreid via e-mail, via het ouderportaal van De Havenrakkers en whatsapp. In verband met privacy worden er geen foto's geplaatst waar kinderen herkenbaar op staan.

Remon de Jong: "We proberen iedere week een schoolkrant te maken, maar dat lukt alleen als jullie allemaal meedoen. Zo kunnen we met zijn allen werken aan de leukste krant van Waterland! Doe mee! Insturen kan vanaf nu, de voorkant is al bijna klaar."

Bron: Facebook

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services