Het kloppend hart van Waterland
Live

Opkomst bijeenkomst bestuurlijke toekomst Waterland in Broek is teleurstellend

Gepubliceerd: Zaterdag 22 juni 2019 11:49

Opkomst bijeenkomst bestuurlijke toekomst Waterland in Broek is teleurstellend

Foto: Omroep PIM 1

Maandag 17 juni was in de grote kerk in Broek in Waterland de vierde bijeenkomst inzake de bestuurlijke fusie. Na Zuiderwoude, Monnickendam en Marken konden nu de Broekers hun stem laten horen en zien. De opkomst was met ongeveer 35 bewoners evenals bij de andere kernen teleurstellend.

De bewoners gingen met elkaar in debat over dit zelfstandigheidsvraagstuk. Verrassend was de conclusie dat van de aanwezigen 48% kiest voor de fusie tegen 40% die hun voorkeur uitspreekt voor zelfstandigheid. Mocht er een fusie komen dan kiezen deze inwoners vooral voor Amsterdam. Dit is vergelijkbaar met de uitkomst uit Zuiderwoude. In Marken was de voorkeur Edam/Volendam.

De vraag is wel hoe representatief deze uitkomst is gezien de beperkte opkomst. De uitslagen van de peilingen uit de verschillende kernen zijn zeer verschillend en dat maakt een besluitvormingsproces alleen maar lastiger voor de gemeenteraad.

In september zal er een conceptbesluit genomen worden en dit moet definitief worden in december. Het is de vraag of alle inwoners van Waterland daarvan voldoende doordrongen zijn. De impact zal groot zijn dus de hoop is dat meer inwoners hun stem laten horen.

Op maandag 24 juni zal om 19.30 uur de bestuurlijke toekomst van de gemeente Waterland met Ondernemend Waterland worden besproken in het Bernard Nieuwentijt College. Op woensdag 26 juni zal om 19.30 uur de laatste discussiebijeenkomst worden gehouden in het Dorpshuis Ilpendam.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services