Het kloppend hart van Waterland
Live

Opinie: Friso de Zeeuw presenteert zijn visie op de toekomst van Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 08 juli 2021 19:22

Opinie: Friso de Zeeuw presenteert zijn visie op de toekomst van Waterland

Foto: Omroep PIM

Friso de Zeeuw, woonachtig in Monnickendam, is adviseur Gebiedsontwikkeling en als emeritus hoogleraar Gebiedsontwikkeling nog steeds aan de TU Delft verbonden. Hij brengt in deze presentatie zijn visie op de toekomst van de gemeente Waterland.

Friso de Zeeuw: "Wij willen met z'n allen enorm veel tegelijk in dit land. En ook in onze regio Waterland. We willen nieuwe woningen bouwen, voorkomen dat we in de file staan, bijdragen aan de energietransitie, landschap en natuur beschermen, zorgen dat onze boeren blijven boeren, en de dijken versterken." Hij bespreekt vanuit zijn vakgebied, gebiedsontwikkeling, en vanuit zijn liefde voor ons Waterlandse landschap een mogelijk scenario waarin, op basis van overleg en samenwerking, veel van de grote tegenstellingen kunnen worden gladgestreken. Soms met een doordacht ontwerp en uitgekiende inpassing. Soms door het sluiten van een compromis. Maar soms ook door te concluderen dat iets niet kan.

Friso richt zich in zijn presentatie op het gebied van de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam (dus inclusief de Zeevang) en Amsterdam Landelijk-Noord. De presentatie is de komende week elke dag om 14.00 en 20.00 uur te bekijken bij Omroep PIM.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services