Het kloppend hart van Waterland
Live

Opening toeristisch seizoen en open huis Informatiepunt op 1 april

Gepubliceerd: Vrijdag 24 maart 2017 14:14

Opening toeristisch seizoen en open huis Informatiepunt op 1 april

Op 1 april wordt het toeristisch seizoen in Waterland geopend. Stichting Promotie Waterland (SPW) houdt op deze dag tussen 11.00- 13.00 uur open huis bij Informatiepunt Waterland in Monnickendam. Medewerkers informeren u over de plannen voor het komend seizoen, u komt meer te weten over alles wat de stichting voor u kan betekenen, u kunt meer informatie krijgen over vrijwilligerswerk bij de informatiepunten en natuurlijk kunt u tijdens dit open huis vriend van Waterland worden. Komt u gerust binnen voor een kop koffie en laat u verrassen!

In de winterperiode zijn talloze vrijwilligers aan de slag gegaan met de verbeterpunten die in de najaarsevaluatie zijn opgehaald bij aangesloten ondernemers en de vrijwilligers. Er zijn weer trainingen gevolgd en het team van ca. 40 vrijwilligers staat weer paraat om alle bezoekers te ontvangen en naar behoefte door te verwijzen naar alles wat Waterland te bieden heeft.

Nieuwe Visie & Missie
Daarnaast heeft het bestuur de afgelopen maanden - met ondersteuning van een groot aantal kundige adviseurs uit de verschillende ondernemersbranches - gewerkt aan een nieuwe missie en visie voor SPW. Daarbij is teruggeblikt op de afgelopen jaren vanaf de start in 2011. Doen
we de goede dingen en doen we die dingen goed? Uiteraard is er ook gekeken naar de
toekomst. Naast de verwachtingen vanuit de ondernemerswereld en de regionale/landelijke toeristeninstanties, zoals Amsterdam Marketing, is ook de toeristische visie 2015-2025 van de gemeente Waterland daarin een leidraad. Dat heeft geleid tot een SPW-paspoort: een kort en krachtig koersdocument waar we de komende jaren mee vooruit kunnen. Die koers wordt tijdens het open huis graag uit de doeken gedaan door de aanwezige bestuursleden. Geïnteresseerden zijn daarom van 11.00 – 13.00 uur van harte welkom in het Informatiepunt, Zuideinde 2 te Monnickendam.

Meer activiteiten
Zaterdag 1 april is tevens de eerste zaterdag van het seizoen dat het Zuideinde weer autovrij is en het domein wordt van de voetgangers. Een ideale gelegenheid om deze zaterdag het doen van boodschappen in de sfeervolle binnenstad te combineren met een bezoek aan het open huis. Daarnaast viert ook het museum op deze dag haar seizoensopening. Hopelijk is het een mooie dag, zodat ook de terrassen gevuld zijn. Het openingsweekend wordt op zondag vervolgd door de Vlootdag nieuwe stijl met allerlei activiteiten in en rond de haven.

Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Er zijn informatiepunten in Monnickendam en Marken. Het Informatiepunt in Monnickendam is vanaf 1 april weer 7 dagen per week geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services