Het kloppend hart van Waterland
Live

Open Tuinen en Culturele Vaarttocht in Monnickendam op 26 mei

Gepubliceerd: Dinsdag 14 mei 2019 08:56

Open Tuinen en Culturele Vaarttocht in Monnickendam op 26 mei

Foto: SPW

In samenwerking met Kunst Kijken Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland op zondag 26 mei weer een Open Tuinendag door Monnickendam, dit jaar in combinatie met een culturele vaartocht over de Pierebaan.

Op zondag 26 mei 2019 zijn van 11.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Monnickendam een 15-tal particuliere tuinen opengesteld voor publiek.

In elke tuin is iets extra’s te beleven, zoals muziek, dans, een foto-expositie, een high tea, kunst, etc. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de vaak fraaie gevels en panden in de binnenstad.

 

Om een verbinding te maken met het nieuwe gedeelte van Monnickendam is er ook een culturele vaartocht georganiseerd naar de Pierebaan. Tijdens de vaartocht kunt u vanuit de boot genieten van diverse kunstuitingen, zoals muziek en een performance.

De tuinen en hun locaties en de opstapplaats van de vaartocht worden duidelijk beschreven in een boekje, dat verkrijgbaar is bij het VVV- kantoor, Zuideinde 2 en NIMO-boekhandel, Kerkstraat in Monnickendam en het VVV-kantoor op Marken, Havenbuurt 19c. De vaartocht duurt ca.

1 uur en vertrekt elk half uur (er zijn twee boten beschikbaar). Voor de vaartocht is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en geldt VOL = VOL.

 

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Voor meer informatie en overige evenementen gaat u naar www.vvvwaterland.nl.

 

Over Kunst Kijken Monnickendam

Werkgroep Kunst Kijken Monnickendam is een onderdeel van de Stichting Uit de Kunst Waterland. De werkgroep beoogt via alle mogelijke locaties en media een podium te bieden aan (beeldend) kunstenaars voor het exposeren van hun werk.

 

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services