Het kloppend hart van Waterland
Live

Open dag bij Jachthaven Waterland

Gepubliceerd: Dinsdag 07 mei 2019 09:47

Open dag bij Jachthaven Waterland

Weer of geen weer, de eerste zaterdag in mei is inmiddels een traditie voor de open dag in de jachthaven. Bewoners, watersporters en iedereen die interesse heeft, is van harte welkom te komen ervaren hoe Waterland en watersport bij elkaar horen.

Hoe kun je een boot huren, zeillessen nemen, suppen of surfen? Heb je al een boot en wil je wedstrijden varen of juist relaxte toertochten met andere schepen het IJsselmeer verkennen? We gingen langs bij de directeur van de jachthaven, Nienke Zetzema. Maar ook bij de Zeilmakerij, Halver Sails, en Jachtservice Waterman. En we spraken de Paraatservice over onderhoud blusmiddelen.


Bij het Clubschip van de Watersportvereniging was op het moment dat wij langskwamen helaas niemand aanwezig maar we weten dat zij vaak zeilwedstrijden organiseren en zeillessen geven. Bij Vereniging De Ark spraken we de voorzitter Hans Smit over de toertochten die zij organiseren. Bestuurslid Georges Kemmerling is met zo’n 50 leden vorig jaar bij De Ark gekomen vanuit Uitdam. Sail & Surf was ook open en Marc Schuurmans vertelt over de lessen die zij geven.

Jan Zetzema had een bijzonder verhaal. Hij organiseert voor Omroep PIM de PIM Cup! Een zeilwedstrijd waarbij de opbrengst voor nieuwe apparatuur is. Dit naar aanleiding van de actie die PIM momenteel voert waarbij verenigingen wordt gevraagd een leuke activiteit op te zetten die PIM komt filmen. De zeilwedstrijd is 22 mei. En er kan nog een boot gehuurd worden! Neem daarvoor contact op met de jachthaven. Tel. 0299-652000.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services