Het kloppend hart van Waterland
Live

Open atelier Hanneke van Gent

Gepubliceerd: Donderdag 27 september 2018 08:13

Open atelier Hanneke van Gent

Foto: Hanneke van Gent

Komende zondag 30 september stelt kunstenaar Hanneke van Gent uit Broek in Waterland van 13.00 - 18.00 uur haar atelier opnieuw open en presenteert zij nieuw werk met schilderijen, encaustic en fotografie. Ook zijn de videofragmenten te zien van haar interview met Angela Maas, die sinds jaren vooruitstrevend onderzoek doet naar het vrouwenhart.

Hanneke van Gent maakt Levenskunst. Op haar website schrijft zij hierover: Levenskunst vloeit voort uit een positief bewustzijn om mentaal en moreel weerbaar te zijn in een complexe samenleving, waar je getrouw aan jezelf invulling geeft aan dit leven. In levenskunst gaat het om ontwikkeling, zingeving, om generositeit, aandachtig genieten van schoonheid en daar alert op zijn. Maar ook gaat het om het leren incasseren en relativeren van tegenslag.

Als kunstenaar heb ik de afgelopen dertig jaar onderzoek gedaan naar inhoudelijke facetten van meer levenskwaliteit. Een ruimte waar Faust van Goethe en 1984 van George Orwell veel impact op hadden. Ook onderzoek ik naar een verruiming van beeldvorming en communicatie, omdat ik zo vaak misvattingen ervaar. Want wat denk je nu wel te weten? Wat denk je waar te nemen. Waarom denk je gelijk te hebben. Het zou zomaar eens anders kunnen zijn.

Een groot ego kan veel in de weg staan, alleen al door sociaal wangedrag. Het najagen van effecten kost de mens veel negatieve energie. Marktwerking in de kunsten verschraalt niet alleen het aanbod, maar ook de kunstbeleving. Alleen waarachtigheid kan de ziel raken. De filosoof Michel Foucault zei immers: "Kunst schijnt een specialiteit van experts te zijn die men kunstenaars noemt. Waarom zou niet iedereen een kunstwerk van zijn leven maken?"


Het open atelier is op zondag 30 september van 13.00 - 18.00 uur. Het adres van het atelier is Hellingweg 10 te Broek in Waterland.
 
Bron: Hanneke van Gent

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services