Het kloppend hart van Waterland
Live

Opbrengst Sterren Stralen actie Rotaryclub Monnickendam overhandigd

Gepubliceerd: Maandag 01 januari 2018 13:55

Opbrengst Sterren Stralen actie Rotaryclub Monnickendam overhandigd

Foto: Omroep PIM

In het kader van de ‘Sterren Stralen’ actie van Rotary Monnickendam verrees er voor het vierde jaar een prachtige kerstboom in Monnickendam. Veel clubleden hebben zich de afgelopen maand belangeloos ingezet voor de realisatie van een geweldige kerstsfeer aan de Middendam, maar droegen daarmee vooral bij aan de ware kerstgedachte: goede doelen helpen. Op vrijdagavond 29 december werden er twee cheques van ieder €3.000 overhandigd aan de goede doelen van dit jaar: Speeltuinvereniging Monnickendam en Omroep PIM.

De Sterren Stralen actie kende dit jaar een vliegende start. Na de uittocht van Sinterklaas op 6 december kwam muziekvereniging Olympia/Con Brio met een grote groep uitzwaaiers terug naar de Middendam. De kerstliedjes werden ingezet, de eerste sterren werden verkocht en de actie ging van start. Ook sponsoren lieten zich van hun gulle kant zien, waardoor er ook dit jaar voor de Monnickendammer kinderen tot 12 jaar een gratis ster ter beschikking kon worden gesteld.

De weken daarna waren de Rotarians elke zaterdag aanwezig op de Middendam, waar zij de sterren aan de man brachten. Ook het Bernard Nieuwentijt College werkte mee: een deel van de leerlingen verkocht huis-aan-huis sterren voor de actie, in het kader van hun maatschappelijke stage. Op zondag 17 december zorgde Rotary Monnickendam voor extra kerstsfeer op de Middendam tijdens de kerstmarkt. Niet alleen waren er heerlijke kerstkoekjes en prachtige kerststukjes te koop voor de goede doelen, ook kon men op de foto bij de historische ijszeiler. En weer werden er veel sterren verkocht, waardoor er nog meer lichtjes in de boom gingen branden.

Goede doelen
Dit jaar werd door Rotary Monnickendam gekozen voor twee goede doelen. Niet alleen wilde de club het belangrijke werk van Omroep PIM in Waterland ondersteunen, ze wilde ook bijdragen aan een speeltoestel, voor kinderen met een beperking, in de speeltuin van Monnickendam. Op vrijdagavond 29 december werden er, bij de kerstboom aan de Middendam, door Rotary Monnickendam twee cheques overhandigd. Een cheque van €3.000 werd aan het bestuur van Speeltuinvereniging Monnickendam gegeven en een cheque met dezelfde waarde werd aan Omroep PIM overgedragen. Deze opbrengst is tot stand gekomen door de Sterren Stralen actie en hiermee hoopt de Rotaryclub een mooie bijdrage aan beide goede doelen te leveren. Grote dank gaat hierbij uit naar alle sponsoren en alle mensen die sterren, koekjes en kerststukjes hebben gekocht of op andere wijze aan dit succes hebben bijgedragen.

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 31 mannen en 9 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotaryclub Monnickendam


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services