Het kloppend hart van Waterland
Live

Opbrengst Happen & Trappen Waterland voor Hart voor Vrouwen

Gepubliceerd: Maandag 20 juni 2022 15:10

Opbrengst Happen & Trappen Waterland voor Hart voor Vrouwen

Foto: Rotaryclub Monnickendam

Op zondag 19 juni vond de vierde editie van Happen & Trappen in Waterland plaats. Een culinaire fietstocht, georganiseerd door Rotaryclub Monnickendam, waarbij geld ingezameld werd voor het goede doel ‘Hart voor Vrouwen’. De organisatie blikt terug op een geweldig evenement met perfect fietsweer en een fantastische opbrengst.

De culinaire fietsroute door Waterland was circa 35 kilometer lang en ging van Bierderij Waterland, via Ilpendam, `t Twiske, Purmerend en de Purmer weer terug naar Monnickendam. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op 5 huisgemaakte gerechtjes, variërend van een wrap en broodje tot een spoom, gerookte zalm en een nagerecht met aardbeien. De deelnemers waren bijzonder enthousiast over de heerlijke gerechten. Dat het daarbij, ondanks de weersvoorspelling, prachtig fietsweer was maakte het tot een gezellig evenement waar bijna 90 mensen aan hebben deelgenomen. 

 

Hart voor Vrouwen 

De actie stond dit jaar in het teken van Hart voor Vrouwen. Stichting Hart voor Vrouwen maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek naar de verbanden van hart- en vaatziekten met andere organen en externe factoren bij vrouwen. Met deze steun streven zij ernaar om patiënten meer perspectief te bieden op een kwalitatief goed leven en zelfs genezing. Mede dankzij sponsoring van onder andere hoofdsponsor Multi Metaal en mede sponsoren DSO Infra, Huiberts BV, Jachthaven Waterland, Leguit+Roos, Sunforce, Delair Vastgoedbeheer, Henri Willig, MPO, Deegen, Royal Hakvoort Shipyard, Spelvaut en mediapartner ZAAQ kon er aan het einde van de geslaagde middag een cheque van € 3.500 worden overhandigd aan de dames van de stichting. Een resultaat waar Rotaryclub Monnickendam bijzonder trots op is!

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Het motto van Rotary ‘Service Above Self’, dient als voorbeeld voor de humanitaire geest van de organisatie. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 29 mannen en 8 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotaryclub Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services