Het kloppend hart van Waterland
Live

Op Vastenavond is het wederom tijd om te Rommelpotten

Gepubliceerd: Zaterdag 18 februari 2017 11:12

Op Vastenavond is het wederom tijd om te Rommelpotten

Roffelend gaan er groepen trommelaars door de straten van Monnickendam. Kinderen sluiten aan en slaan met pollepels op lege pannen. De binnenstad van Monnickendam gonst en dondert van het geluid op dinsdagavond 28 februari om 19.00 uur.

Als de trommelgroepen elkaar ontmoeten botsen, schuren en haken de ritme’s in een lawaaiconcert op de Damsluis om 19.30 uur. De chaos is compleet.

Dan blaast de tambour-maître op zijn fluit: heel even is het spannend stil. Een moment van magie. Plotseling zetten de trommelaars in op een swingend ritme, een drumbattle volgt. Achter de trommelaars gaat het dan naar de Rooms Katholieke kerk in het Noordeinde. Die ontploft van geluid. Adrenaline spat tot in de oorlellen! De ruiten rammelen in het lood.

En blaast de tambour-maître weer op zijn fluit. Het wordt stil; veertig dagen lang. De vastentijd begint. Een tijd van stilte en inkeer, van soberheid. Tot Pasen.

Iedereen krijgt een paaseitje bij de uitgang van de kerk. Dat moet in het lege pannetje. Alle snoep van de week moet thuis in het pannetje. Alleen op zondag mag je er uit snoepen.

Nieuw: dit jaar is er een wedstrijd voor scholen. De trommelaars van de school met het meeste kinderen aanwezig gaan de toren van de Grote Kerk beklimmen! Vraag ernaar op school!! Bij het eind van het Noordeinde verzamelen zich de kinderen van de Binnendijk. Bij de Grote kerk de kinderen van de Verwondering en de Gouwzeeschool. Bij het Zuideinde de kinderen van de Blauwe ster en de Fuut. In de kerk gaan we de kinderen tellen en wordt de winnende school bekend .

Tijden:
19.00 vertrek van de drie trommelgroepen vanaf:
- eind Zuideinde
- eind Noordeinde
- en Toren Grote kerk.
19.30 lawaaiconcert op de Damsluis, 19.45 in de RK kerk, 20.00 klaar.

Meer informatie: Marten Horjus, horjus4@gmail.com, tel. 06 - 81874222

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services