Het kloppend hart van Waterland
Live

Op maandag 20 maart weer Repair Café in De Bolder

Gepubliceerd: Dinsdag 07 maart 2017 12:10

Op maandag 20 maart weer Repair Café in De Bolder

Maandag 20 maart zitten er weer handige reparateurs voor u klaar bij het Repair Café in Sociaal Cultureel Centrum De Bolder in Monnickendam.

Heeft u thuis iets dat het niet meer doet? Neem het mee naar De Bolder; alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De oplossing is simpel: niet weggooien maar samen repareren!

In De Bolder, ’t Spil 1 in Monnickendam, draait het op 20 maart allemaal om repareren. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee; broodroosters, föhns, kleding, speelgoed… Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Tussen 13.00 en 15.00 uur staan de reparateurs klaar om samen met u, uw kapotte apparaten (te proberen) te repareren en hun kennis met u te delen. Zo valt er altijd wat te leren!

Deze keer zijn er tevens twee vrijwilligers-deskundigen aanwezig voor computerreparatie of testen van de apparatuur. Daarnaast is er een deskundige op het gebied van allerlei naaireparaties. Voor bijvoorbeeld een broek die misschien ingekort zou moeten worden.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. De reparatiediensten worden gratis aangeboden. Alleen als er vervangende onderdelen nodig zijn dan dienen de kosten daarvan ter plekke te worden afgerekend. Om kleine verbruiksartikelen te bekostigen wordt een kleine vrijwillige bijdrage echter zeer op prijs gesteld.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert.
In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. De oplossing is simpel, niet weggooien maar samen repareren! Kom het ook eens proberen!

Meer informatie? 0299 650560. Kijk ook op www.debolder.com of op www.repaircafe.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services