Het kloppend hart van Waterland
Live

Oorlogsvoertuigen treffen in Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 30 mei 2022 18:31

Oorlogsvoertuigen treffen in Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Een stoet van legergroene voertuigen reed door Monnickendam met daarop vrolijk zwaaiende bestuurders en bijrijders. Eens in de zoveel tijd komen deze liefhebbers van oorlogsvoertuigen bij elkaar om vervolgens een paar ritten in colonne uit te voeren.

De tocht van vandaag was door Monnickendammer Martin Voogd georganiseerd. Hij is niet alleen in het bezit van een legerjeep uit de jaren 40-45, maar hij heeft ook een motor uit die tijd. Martin geeft aan hij al jaren interesse heeft gehad in de geschiedenis van de jaren 40-45. En dan vooral de voertuigen. Hij blijkt hier niet alleen in te zijn en vandaar dat zo`n treffen georganiseerd wordt. Het is mooi om met elkaar te praten over deze interesse en dan vooral elkaar voertuigen te bekijken.

Het verkeerslicht springt op groen en al snel klinkt er een apart claxon geluid van een oorlogsvoertuig die achter ons staat. Dat de groep zin heeft om te toeren is wel duidelijk. Er wordt gereden door West Friesland en natuurlijk hopen de mensen in de open jeeps dat het droog blijft.

oo

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services