Het kloppend hart van Waterland
Live

Ook Monnickendam weer iets schoner na World Cleanup Day

Gepubliceerd: Zondag 20 september 2020 11:58

Ook Monnickendam weer iets schoner na World Cleanup Day

Foto: Omroep PIM

Zaterdag 19 september stond wereldwijd in het teken van World Cleanup Day. In Monnickendam verzamelden ruim 20 mensen zich voor de strijd tegen zwerfafval.

World Cleanup Day is een internationaal initiatief van de bottom–p burgerbeweging Let’s Do It! World om in de hele wereld tegelijk zwerfafval op straten, pleinen, parken, parkeerterreinen, langs rivieren en in de natuur op te ruimen. In Nederland zorgt Plastic Soup Foundation voor de organisatie van World Cleanup Day. Het idee is een paar jaar geleden begonnen in Estland. Dit jaar doet Nederland voor de tweede keer mee en ook in Monnickendam werd het initiatief omarmd.

Startpunt was Cultureel Sociaal Centrum De Bolder waar men zich kon aanmelden. Vanuit de gemeente Waterland werden er grijpstokken en vuilnisringen ter beschikking gesteld. Te voet ging men richting het scholeneiland en de Pierebaan maar ook het water werd niet vergeten. Per supboard ging een van de deelnemers de Pierebaan op en dat leverde een hoop zwerfafval op.

Na twee uur door Monnickendam te hebben gestruind verzamelde de ploeg zich achter De Bolder voor een groepsfoto op anderhalve meter. Met koffie en een taartje werd er nagepraat over de succesvolle actie en de plannen voor volgend jaar!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services