Het kloppend hart van Waterland
Live

Oogstdienst voor de Voedselbank met basisschool De Binnendijk

Gepubliceerd: Donderdag 22 november 2018 13:38

Oogstdienst voor de Voedselbank met basisschool De Binnendijk

De gehele oecumenische basisschool “De Binnendijk” heeft de laatste weken gewerkt aan een Herfstproject: de Oogstdienst. Alle leerlingen trokken naar de Rooms Katholieke kerk in Monnickendam voor deze speciale dienst.

Vroeger was het heel gebruikelijk om in de Herfst een dag van de oogst te vieren, meestal ook in kerkelijke traditie. De Raad voor de Kerken heeft in samenwerking met “De Binnendijk” en pastor Henk Bak en ds. Eugene Baljet dit gebruik nieuw leven ingeblazen.

De oogst is rijk, de producten zijn weer van het land en de winter kan beginnen. Om de leerlingen te leren van die overvloed iets af te staan heeft elk iets meegenomen voor de Voedselbank. En op school was ook al aan teksten gewerkt en waren er liedjes ingestudeerd.

 
In optocht gingen alle 140 kinderen van de school met hun juf en meester naar de kerk op het Noordeinde. Met natuurlijk hun goede gift voor de Voedselbank. Bij de kerk werden zij opgewacht door dominee en pastor.

Toen iedereen had plaatsgenomen op de kerkbanken kon de dienst beginnen. De korte dienst stond geheel in het teken van zingen, bidden, bijbel lezen en het meebrengen van goede gaven.

Na afloop van de dienst konden de kinderen op het kerkplein ook wat schapen met hun lam zien om goed te verbeelden hoe rijk de oogst kan zijn.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services