Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontsnapte rattenslangen in Oranjewijk ongevaarlijk

Gepubliceerd: Woensdag 05 augustus 2020 11:11

Ontsnapte rattenslangen in Oranjewijk ongevaarlijk

Foto: Julian Della Guardia

Enige dagen geleden werd bekend dat er in de Oranjewijk een aantal rattenslangen waren ontsnapt. Dit zorgde voor ongerustheid onder de bewoners. De eigenaar heeft inmiddels laten weten er alles aan te doen om de slangen te vinden, maar benadrukt ook dat de slangen ongevaarlijk zijn. Ook de gemeente plaatste op haar website een bericht over de slangen.

Vrijdag 31 juli werd bekend dat er in de Oranjewijk zeven rattenslangen waren ontsnapt uit hun verblijf. Al snel werd bekend dat de volwassen slangen weer waren teruggevonden. Vier baby rattenslangen werden niet teruggevonden en dit zorgde voor nogal wat ongerustheid in de wijk. Er was veel onduidelijk, maar de eigenaar liet vandaag weten dat er geen reden is voor ongerustheid.

Julian Della Guardia is de eigenaar van de ontsnapte rattenslangen. "Het gaat hier om 4 baby rattenslangen van ongeveer 15 a 20 centimeter lang. De plek waaruit de slangen zijn ontsnapt is bij mij bekend en het probleem is opgelost. Ik probeer er alles aan te doen om de slangen te vinden, maar dat is niet erg gemakkelijk omdat de slangen erg klein zijn. Ik heb de politie, dierenambulance en de gemeente gebeld en op de hoogte gesteld van wat er aan de hand is. Deze slangen zijn echt ongevaarlijk en zullen niet zomaar een hond of een kat aanvallen en al helemaal geen persoon, ook de politie en de dierenambulance zijn het met mij eens dat deze slangen niet gevaarlijk zijn. Ik begrijp heel goed dat de mensen die bang zijn voor slangen het geen fijn idee vinden dat er 4 kleine slangen door de wijk heen kruipen maar er is dus geen reden om bang te zijn voor je kinderen of huisdieren. Het grootste wat een volwassen rattenslang zal aanvallen is een volwassen muis. Zelfs een rat laten ze lopen omdat die te groot is. Mocht u een slang vinden dan kunt u contact opnemen met mij of een van de bovengenoemde instanties. Als u andere vragen heeft over de slangen dan mag u ook contact met mij opnemen."

Ook de gemeente heeft op haar website een bericht geplaatst over de ontsnapte ratten en roept daarin op om contact op te nemen met de Dierenambulance op 0299-432338als u de slangen ziet. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services