Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontmoet Ons weer gestart in de vernieuwde Bolder

Gepubliceerd: Woensdag 09 oktober 2019 11:56

Ontmoet Ons weer gestart in de vernieuwde Bolder

Foto: Ria Houweling

In de vernieuwde De Bolder is men ook weer gestart met ‘Ontmoet Ons’, waarbij statushouders kookten voor ruim 90 buurtbewoners. Dit keer stond het in het teken van heerlijke gerechten uit Syrië.

Het project ‘Ontmoet Ons’ is in september 2010 ontstaan vanuit een samenwerkingsverband tussen Sociaal Cultureel Centrum De Bolder en Stichting Vluchtelingenwerk West en Midden-Nederland. De eerste 2 jaren werden we financieel ondersteund door de emancipatieraad en de woningbouwvereniging. Na 3 jaar was dat niet meer nodig. Het allereerste land wat centraal stond was Afghanistan. In de loop der jaren zijn de volgende landen langs gekomen: Burundi, Birma, Nepal, Sri-Lanka, Irak, Somalië, Libanon, Iran, Eritrea en Syrië. 'Ontmoet Ons' staat voor, zoals de naam al zegt, ontmoeting tussen verschillende culturen en tussen buurtbewoners. Statushouders laten iets van zichzelf en hun cultuur zien.

Om 18.00 uur stond het buffet klaar en verzamelden alle gasten zich in De Bolder.

Astrid van de Weijenberg, wethouder gemeente Waterland nam de rol van gastvrouw op zich en opende om 18.15 uur het buffet. Ze benadrukte hoe belangrijk participeren is voor iedereen, dus ook voor de statushouders. En dat deze activiteit daar een mooie bijdrage aan levert. Vervolgens kon iedereen van de heerlijke gerechten opscheppen. Er was van alles; gerechten met kip, salade, bulgur, Syrische spinazie, shoarma. Afgesloten werd met een heerlijk Syrisch toetje.

Bezoekers kregen de mogelijkheid om verspreid te gaan zitten aan de lange gedekte eettafels. Zo was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Dat levert zulke mooie momenten op, bijzondere verhalen, kennismaking met een andere cultuur. Dat maakt deze avond zo bijzonder. De opkomst was heel groot en op het laatste moment konden er zelfs nog tafels worden bijgeschoven. In de jaren dat Ontmoet Ons wordt georganiseerd zijn er vriendschappen en andere contacten ontstaan tussen statushouders en andere Waterlandse bewoners. Het helpt de statushouders zich een beetje meer thuis te gaan voelen als mensen je op straat groeten, omdat ze je herkennen van de avond.

De koks hebben heerlijk gekookt en zo iets van zichzelf en hun cultuur laten zien, vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat alle tafels gedekt werden, zij hebben geholpen in de keuken en na afloop alles afgewassen en opgeruimd. Kortom: het was een zeer geslaagde avond. De volgende Ontmoet Ons is op vrijdag 29 november. Het is nog niet bekend welk land dan centraal staat. Je hiervoor aanmelden kan door te mailen naar info@debolder.com of bel naar 0299-650560.

Bron: Sociaal Cultureel Centrum De Bolder

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services