Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontmoet Ons met heerlijke gerechten uit Syrië

Gepubliceerd: Maandag 05 februari 2018 20:55

Ontmoet Ons met heerlijke gerechten uit Syrië

Foto: Ria Houweling

Afgelopen vrijdag stond ‘ Ontmoet Ons’ in het teken van Syrië. Vluchtelingen kookten voor ruim 100 personen heerlijke gerechten uit Syrie.

Het project ‘Ontmoet Ons’ is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband tussen Sociaal Cultureel Centrum De Bolder en Stichting Vluchtelingenwerk Amstel tot Zaan.

Bezoekers kregen de mogelijkheid om verspreid te gaan zitten aan de lange eettafels. Zo is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Dat levert zulke mooie momenten op, bijzondere verhalen en kennismaking met een andere culturen. Dat maakte deze avond bijzonder.

Om 18.30 uur werd het mooi aangeklede buffet geopend door gastvrouw Naira, zij gaf een een korte inleiding over haar werkzaamheden binnen stichting Vluchtelingenwerk. Vervolgens kon iedereen van de heerlijke gerechten genieten. Er was van alles; rijst, bulgur, Syrische shoarma, linzensoep, groente ovenschotels, een heerlijke salade en nog veel meer.

De 3 koks hebben deze keer heerlijk gekookt en op deze manier iets van zichzelf en hun cultuur laten zien. Daarnaast hebben de vrijwilligers ook weer erg hun best gedaan, o.a. geholpen in de keuken en aan het eind ook weer alles opgeruimd en afgewassen. Mocht u het gemist hebben, de volgende ‘Ontmoet Ons’ is op vrijdag 6 april.

Bron: Sociaal Cultureel Centrum De Bolder

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services