Het kloppend hart van Waterland
Live

Onthulling dubbelportret Frederik de Groot van Oekraïnse kunstenares Inga Yarotskaya

Gepubliceerd: Zaterdag 08 april 2023 21:23

Onthulling dubbelportret Frederik de Groot van Oekraïnse kunstenares Inga Yarotskaya

Foto: Omroep PIM

Omroep PIM was uitgenodigd bij de start van een nieuwe filmopname van Jan Rutger Achterberg met de Oekraïnse kunstenares, Inga Yarotskaya. Zij maakte een dubbelportret van acteur Frederik de Groot.

Afgelopen jaar werd er ook de korte documentaire De Zwarte Icoon over haar en haar werk gemaakt. Op 30 oktober 2022 was omroep PIM bij de premiere van deze documentaire en bij de onthulling van het schilderij ‘De Zwarte Icoon’. De opnames en de interviews die PIM toen gemaakt heeft zijn nog steeds terug te zien.

Jan Rutger Achterberg, bekend van ‘Voor- en tegenspoed’ en ‘Oppassen’, kent vanuit zijn werk en later vanuit vriendschap de acteur Frederik de Groot goed. Frederik de Groot was net als Jan Rutger Achterberg betrokken bij veel televieseries en films. Denk hierbij aan Vrouwenvleugel, Flikken Maastricht, Unit 13. Vanaf 1996 speelt Frederik de Groot het toneelstuk Scrooge van Charles Dickens in het WestFries Museum tijdens de kerstdagen. Dit bracht Jan Rutger Achterberg op het idee om Inga Yarotskaya te vragen om een dubbelportret te maken van Frederik de Groot.

Omroep PIM was aanwezig toen Frederik de Groot de portretten voor het eerst zag. Van dit moment gaat Jan Rutger Achterberg een korte film maken genaamd “Scrooge en de 4e Geest”. En door de opname die Omroep PIM heeft gemaakt te bekijken wordt ook duidelijk waarom Scrooge opeens “last” van een vierde geest heeft en niet alleen van de drie die we allemaal kennen: verleden, heden en toekomst.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services