Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontdek het Waterlandse boerenleven met ‘Toeren bij Boeren’

Gepubliceerd: Woensdag 12 juli 2017 14:21

Ontdek het Waterlandse boerenleven met ‘Toeren bij Boeren’

Stichting Promotie Waterland organiseert samen met een vijftal boerenbedrijven in Waterland en met het Bezoekerscentrum Ilperveld voor het derde jaar ‘Toeren bij Boeren’. Deze open dag op zaterdag 22 juli wordt gecombineerd met een leuke fietstour van ongeveer 20 kilometer.

Waterland heeft veel te bieden. Velen komen voor het water, de historie en de natuur. De koeien en schapen in de wei zijn fotogeniek en gaan gewillig op de foto. Bij het beheer en behoud van die natuur speelt het boerenbedrijf een zeer belangrijke rol. Om allerlei redenen dienen de boeren van vandaag permanent te innoveren voor hun eigen bedrijfsvoering, maar ook om die belangrijke rol te kunnen blijven vervullen.

In samenwerking met de Stichting Promotie Waterland stelt een vijftal ondernemers van deze sector hun bedrijf aan u voor. Het zijn voornamelijk veeteeltbedrijven, maar allemaal met verschillende nevenactiviteiten of specifieke aspecten. Deze vijf boerenbedrijven zijn op zaterdag 22 juli van 10.00 – 16.00 uur gratis te bezoeken; ter plekke leidt de boer u rond. Honden zijn op de bedrijven niet toegestaan.
Tevens ligt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de route. Daar krijgt u informatie over dat prachtige natuurgebied en bestaat de mogelijkheid om een korte vaartocht te maken.

Agrarische fietstocht
De agrarische fietstocht is gemakkelijk te fietsen en de totale afstand is ca. 20 km. De deelnemende bedrijven zijn: fam. Roeleveld, Overleek 30 en fam. Bark, Overleek 5A, beiden in Monnickendam, fam. Pronk, Overlekergouw 2 en fam. Oosterlaken Noordmeer 2, beiden in Broek in Waterland en fam. Vlug in Watergang. Het bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A in Landsmeer.

Routebeschrijving
Een routebeschrijving is te downloaden van de website www.onswaterland.nl, onder dit artikel, en is verkrijgbaar bij Informatiepunt Waterland, Zuideinde 2 Monnickendam, Informatiepunt Marken, Haven 19c, de winkels van Bakkerij Kees Gutter in Monnickendam, Volendam en Purmerend, vele andere locaties en bij de deelnemende boerenbedrijven.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Er zijn Informatiepunten in Monnickendam en Marken.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services