Het kloppend hart van Waterland
Live

Ondanks harde wind Land over Zand weer als vanouds

Gepubliceerd: Dinsdag 13 augustus 2019 09:48

Ondanks harde wind Land over Zand weer als vanouds

Ondanks de harde wind, waardoor de kramen van de Broekerjaarmarkt op het Havenrak niet neergezet konden worden, ging de Land over Zand wel door. En zelfs met meer deelnemers dan vorig jaar, namelijk maar liefst 208.

Veel mensen doen mee om het meedoen aan deze hardloopwedstrijd om Broek heen door meer dan 20 sloten. Om het nummer op je arm, om het onder gejuich Broek weer binnen te kunnen rennen, om de sprong in het Havenrak, om het biertje dat erna nog lekkerder smaakt. Maar een kleine groep wil een mooie tijd neerzetten, sneller dan een bekende rivaal zijn of Stijn Wiedemeijer, de gedoodverfde nummer 1, een keer zien te verslaan. En bij de dames Mirjam Gulje, die al vooraan startte, samen met haar dochter. Het publiek vindt het in ieder geval mooi, die stoere renners onder de modder.

Tijdens de run nemen we even de tijd om Elly Hopman en Annelies Blank, twee van de bestuursleden van de Broeker Feestweek te spreken. Elly doet dit nu 3 jaar maar Annelies 15 jaar en stopt ermee na deze week. Ze zoeken nieuwe bestuursleden die deze geoliede machine met draaiboek kunnen overnemen. Je moet het leuk vinden en met gevoel voor humor aan de slag kunnen. Wie meldt zich?

Ondertussen komt ineens de motor aangereden. De eerste renner komt eraan! En ja hoor. Het is Stijn! Van de 11 keer heeft hij nu voor de 8e keer gewonnen. Heel knap. Nummer 2 is Niels Tessel en 3 is Timo Roeleveld.

Dan na een aantal heren komt er een kleine vrouw aan. Het is ook geen verrassing. Het is Mirjam! Wat wel verrast is wie er na volgen. Het wordt nog even goed nagekeken voor de zekerheid maar haar dochter Sabijn van Eldik is tweede en Isabelle Blackborn derde.De hele lijst met uitslagen is te zien bij De Broeker Gemeenschap.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services