Het kloppend hart van Waterland
Live

Omroep PIM start campagne voor nieuwe apparatuur

Gepubliceerd: Zondag 21 april 2019 12:09

Omroep PIM start campagne voor nieuwe apparatuur

Foto: Omroep PIM

Vanaf 21 april start Omroep PIM via alle mediakanalen een campagne waarin verschillende Waterlanders, als ambassadeurs van PIM, de Waterlandse bevolking oproepen om PIM financieel te steunen. De actie start met een heuse kick-off-uitzending op zondag 21 april om 20.00 uur.

Om de financiële doelstellingen (€100k) te halen zet PIM een breed scala aan activiteiten op. Zo houden ze een loterij en worden alle Waterlandse verenigingen, stichtingen, scholen, goede doelen en burgers gevraagd om een leuke of ludieke actie voor PIM op te zetten en zo geld binnen te halen. Dit kan door middel van sportwedstrijden, kaartclubs, lotenverkoop, statiegeldacties, heitje voor een karweitje, etc. Alle middelen mogen ingezet worden. Van al deze acties zal PIM verslag doen en tijdens de slotmanifestatie op 15 juni 2019 komen al deze acties voorbij en wordt de balans opgemaakt.
Waarom is er geld nodig?
De apparatuur waarmee Omroep PIM ruim zes jaar geleden startte, is zorgvuldig maar zeer intensief gebruikt. PIM komt nu in de fase dat niet alles meer 100% bedrijfszeker is en er regelmatig kunst en vliegwerk nodig is om PIM in de lucht te houden en audiovisuele producties te verzorgen.

Tijdens de eerste fundraiser bij de start van Omroep PIM in 2013 is er door giften, donaties, sponsoren en met een obligatiefonds destijds € 50K bijeengebracht. Dit gebeurde destijds tijdens een 10 uur durende live marathonuitzending vanuit Café de Zwaan op de Middendam van Monnickendam.

Met de hiervan aangekochte apparatuur heeft PIM inmiddels meer dan 1200 video items gemaakt van de meest uiteenlopende Waterlandse gebeurtenissen. Of het nu ging om een 60-jarig huwelijk, een jubilaris, bedrijfsopening, speeltuin of bejaardensoos, kerkdienst of popconcert, intocht van Sinterklaas of een bijzonder event, PIM was erbij, soms met een kort verslag, soms met een 14 uur durende live uitzending, zoals bijvoorbeeld tijdens "Zwem voor het leven" vanaf het Hemmeland. Bijzonder tekenend voor de inzet van de apparatuur van PIM, zijn de raadsvergaderingen. Al ruim zes jaar brengt PIM alle raadsvergaderingen van de Gemeente Waterland live op TV waardoor politiek en inwoners door PIM dichter bij elkaar zijn gebracht.

In de afgelopen zes jaar heeft PIM veel ervaring opgedaan, maar heeft dit ook héél veel inzet van de vrijwilligers gekost. Zo zijn er bijv. voor elke raadsvergadering 10-16 vrijwilligers in touw om een, vaak 4 uur durende raadsvergadering op de buis te brengen. De 4 camera's op het gemeentehuis worden in twee shifts per avond bemand.

De nieuwe mobiele studioapparatuur die PIM op het oog heeft, verloopt via z.g. robotcamera's, die vanaf de centrale regie door "controllers" bediend kunnen worden. Hierdoor kunnen grote live producties op locatie zoals de raadvergadering, concerten, Waterlandse Zaken, etc door een team van vier vrijwilligers uitgevoerd worden.

Wat zijn de plannen?
Er is €100k nodig.

De eerste €20k komt uit eigen middelen. Verder heeft PIM alle grote nationale fondsen aangeschreven. De fondsen stellen als voorwaarde dat de organisatie ook zelf actie onderneemt om geld bij elkaar te krijgen.

Daarom heeft Omroep PIM voor deze campagne o.a. ook een loterij opgezet en vraagt PIM aan alle verenigingen, maatschappelijke organisaties, gemeente en inwoners van Waterland om geld te doneren, te sponsoren, lootjes te kopen/verkopen of op welke manier dan ook PIM financieel te steunen.

Hierdoor zal elke euro die via de acties van PIM binnenkomen in de totale campagne ongeveer het vijfvoudige opleveren.

Wat vraagt Omroep PIM?
Aan verenigingen en maatschappelijke instellingen vraagt PIM op een leuke manier geld in te zamelen voor PIM, of PIM-loten, á € 10,- per lot, te verkopen aan hun leden, klanten of bezoekers. Via alle mediakanalen van PIM zal aan kijkers gevraagd worden een lot te kopen of een éénmalige vrijwillige bijdrage of schenking te storten op het IBAN-nummer van Omroep PIM: NL68 RABO 0144 5093 34.

"Het LOT van PIM" is ook te koop bij Waterlands Museum de Speeltoren.

Wat valt er te winnen bij de loterij?De lootjes kosten € 10,- en de hoofdprijs is een diner voor twee in De Posthoorn (restaurant met Michelinster). Daarnaast zijn ook andere prijzen te verdienen waar de lokale middenstand ook een steentje aan heeft bijgedragen. Een greep uit de te winnen prijzen: 

- tweemaal een gegraveerde spiegel (een van 40/50 cm en een van 50/60 cm) van LaserSpiegel- een bestekset en brooddoos van Sombroek
- een maand lang gratis sporten bij Fitstudio Haringburgwal Monnickendam

- een doos witte en een doos rode PIM wijn


 - een bierpakket van De Bierderij


 - een kaart voor het Najaarsconcert van Brahms van Cantorij Monnickendam


 - een giftbox van De Voetendokter


 - een kaaspakket van Zuid Delicatessen


 - een fotoportret als schilderij, of een boekenpakket van Waterland in Beeld van Ria Houweling- tweemaal een cadeaubon van 7,50 voor snackbar De Dolfijn

- een insektenhotel a 35 euro van Faunaland Beestje


 - een cadeaubon voro 500 gram NH kaas van Wals kaas op de markt


 - boek Biografie van Johan Cruijff- een chocolade verrassingspakket van Coffee en Cacao

15 juni 2019: Slotmanifistatie live vanuit De Bierderij
Tijdens een feestelijke live TV-uitzending zal de trekking van loterij worden gehouden, komen alle deelnemende verenigingen en organisaties langs om de opbrengst van hun acties mede te delen en zal PIM bekend maken hoeveel er totaal is opgehaald. Deze "feestavond" start om 20:00 uur en is gratis toegankelijk voor alle Waterlandse inwoners.

Omroep PIM
Omroep PIM is het kloppend hart van Waterland gemaakt voor en door Waterlanders. Omroep PIM is een non-profit organisatie, die geheel bestaat uit vrijwilligers die onbezoldigd hun taken uitvoeren. Kenmerkend hierbij is dat er statutair is vastgelegd dat alle inkomsten van PIM aangewend dienen te worden voor het uitvoeren van haar Publieke taak.Omroep PIM is te zien op tv via Ziggo kanaal 44 en via KPN kanaal 1442. Ook via Facebook en Twitter zijn de uitzendingen te volgen.


  

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services