Het kloppend hart van Waterland
Live

Omroep PIM genomineerd voor wedstrijd De Houvast

Gepubliceerd: Donderdag 15 maart 2018 21:03

Omroep PIM genomineerd voor wedstrijd De Houvast

Foto: cojo constructieve journalistiek

Lokale en regionale media proberen burgers te helpen bij het maken van hun stemkeuze. Om te kijken welke krant, site of omroep dat het best doet werd door het platform Constructieve Journalistiek de wedstrijd De HOUVAST georganiseerd om de uitblinkers in de schijnwerpers te zetten. Trots melden wij dat PIM is uitgekozen als een van de vijf genomineerden.

Er wordt regelmatig kritiek op geuit op lokale en regionale media. “Door gebrek aan onafhankelijke, lokale journalistiek, blijft de burger matig geïnformeerd achter”, schreef Thomas Bruning, de secretaris van de journalistieke vakbond NVJ laatst in een opiniestuk in de Volkskrant. Hij doelde op de berichtgeving over de gemeenteraadsverkiezingen.

De mensen achter de website voor Constructieve Journalistiek vroegen zich af of het echt zo slecht gesteld is met lokale en regionale media. "We weten dat het beter kan, maar er zijn óók goede voorbeelden. De ‘best practises’ willen we in het zonnetje zetten, in de hoop dat het andere media inspireert."

Uit alle inzendingen zijn uiteindelijk 5 genomineerden gekomen. De vijf genomineerden voor De Houvast zijn:
- Omroep PIM
- AlmeloKiest.Nu
- REGIO8
- Newsroom Enschede
- OPEN Rotterdam

In het juryrapport op de website wordt gesproken over het door PIM georganiseerde verkiezingsdebat in Broek in Waterland. "Het debat is overzichtelijk. Politici hadden een bordje met een groene en rode kleur, en na een stelling gaven zij door middel van het bordje aan of ze voor of tegen zijn. Vervolgens lichtten ze het een voor een toe. Wij zien dat de omroep verschillende elementen gebruikt van de HOUVAST-methode, namelijk hoopvol, opbouwend, uitdagend en activerend."

De winnaar van De Houvast krijgt een training over de HOUVAST-methode aangeboden door docent Karel Smouter van Hogeschool Windesheim. Samen met de redactie van de website Constructieve Journalistiek denkt hij na over manieren om de HOUVAST-elementen nog beter toe te passen in de lokale of regionale journalistiek.

PIM en al haar vrijwilligers zijn natuurlijk dolblij met de nominatie. En wij willen u vragen om op PIM te stemmen. U kunt stemmen op PIM via deze poll. Dit kan tot 21 maart 21.00, als de stembussen voor de gemeenteraadsverkiezingen sluiten.

Wij willen u alvast hartelijk danken voor uw stem!

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services