Het kloppend hart van Waterland
Live

Ome Ynze Waterlander voor 35e keer op zijn eigen toernooi

Gepubliceerd: Vrijdag 18 mei 2018 18:21

Ome Ynze Waterlander voor 35e keer op zijn eigen toernooi

Foto: Peter Snel

Hemelvaartsdag betekent voor de jeugdvoetballers in Monnickendam vooral: voetballen op het Ynze Waterlander Pupillentoernooi. Hier komen teams uit de regio op af (in totaal spelen zo’n 37 teams tegen elkaar) en de keepers maken kans op de Ynze Waterlander bokaal. Er is een apart team aanwezig onder leiding van de keeper van Jong Volendam, de 19e jarige Stan Soetebier, om de beste keepers te selecteren.

De dag begon met een regenbuitje maar verder bleef het droog. Gelukkig, vooral voor alle toeschouwers. Ome Ynze zelf zat vorstelijk met zijn vrouw onder een parasol op veld 1 om alles goed te kunnen bekijken. Inmiddels is deze legendarische Frieze Monnickendammer 96 jaar en is het de 35e keer dat dit toernooi zijn naam draagt. Vroeger werd het toernooi opgedragen aan een overleden voetbalheld maar 35 jaar geleden besloten ze bij VVM om een nog levende legende te eren met de naamgeving van het voetbaltoernooi. Ome Ynze heeft zelf gevoetbald en gaf ook training aan de keepers. Hij komt oorspronkelijk uit Heerenveen en heeft zijn vrouw ontmoet op een boot op het IJsselmeer. Inmiddels zijn ze 66 jaar getrouwd.

Er is ook elk jaar een goed doel verbonden aan het toernooi en dit jaar is dat het Huis aan het Water, het inloophuis voor kankerpatienten en hun familieleden. Er is vooral voor dit doel gekozen door de aandacht die er nu is voor jongeren van wie een ouder kanker heeft. Het Huis aan het Water had ook een kraampje en verkocht voor een schappelijk prijsje artikelen van Rituals en postzegels om de Mont Ventoux fietstocht te helpen sponsoren.

FC Volendam had ook een kraampje voor de Kids Club. Leuk voor kinderen om lid van te zijn omdat rondom de thuiswedstrijden van FC Volendam van alles voor ze wordt georganiseerd.

 
Aan het einde van de dag kwamen alle teams op het hoofdveld bij elkaar waar Ome Ynze als eerste de prijzen uitreikte voor de beste keepers van het toernooi. Met een grote glimlach op hun gezicht ontvingen zij de bij de uitverkiezing behorende bokaal. Daarna kregen alle elftallen een prijs uitgereikt.
 
Van Peter Snel ontvingen wij meer dan 350 foto's die een prachtige samenvatting geven van een zeer geslaagd toernooi. Wij zijn hem daar natuurlijk erg dankbaar voor. Op naar de 36e editie! Waar Ome Ynze ook vast en zeker bij aanwezig zal zijn!


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services