Het kloppend hart van Waterland
Live

Officiële aftrap jongerenproject ZomerOndernemer in regio Landelijk Zaanstreek-Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 07 maart 2018 21:30

Officiële aftrap jongerenproject ZomerOndernemer in regio Landelijk Zaanstreek-Waterland

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 23 jaar gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren in de regio ‘Landelijk Zaanstreek-Waterland’ ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij professionele begeleiding van coaches, een startkapitaal en een verzekering.

Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training waarbij de jongeren alle ondersteuning krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke ‘kick out’ waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Nieuwe regio ‘Landelijk Zaanstreek-Waterland’ door gemeentelijke samenwerking
ZomerOndernemer gaat dit jaar voor de negende keer van start in meerdere regio’s in Nederland.
Gemeenten Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Waterland en Edam-Volendam zijn voor dit project onlangs een samenwerking gestart en vormen de nieuwe regio ‘Landelijk Zaanstreek-Waterland’.

Stimulans
Het project ZomerOndernemer richt de aandacht bewust op een minder opvallende groep, anders dan jeugdige zorgbehoevenden en/of overlastgevende jongeren. Het project is sterk gefocust op het stimuleren van creatief ondernemerschap onder jongeren. Zo is er volop aandacht voor talentontplooiing en wordt er geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling van deelnemers. Een belangrijke drijfveer voor de vijf gemeenten om van ZomerOndernemer een regionaal succes te maken, is de ambitie om de zelfredzaamheid onder jongeren te vergroten in een sterk veranderende en steeds flexibeler arbeidsmarkt.

Gratis deelname
Dankzij steun van gemeenten, (landelijke) sponsoren en lokale projectpartners is deelname voor jongeren kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl/regios. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

De officiële aftrap van ZomerOndernemer Regio Landelijk Zaanstreek-Waterland is verricht door de wethouders van de vijf samenwerkende gemeenten Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Waterland en Edam-Volendam.

Bron: gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services