Het kloppend hart van Waterland
Live

Nog participaties beschikbaar bij Zonnestroomproject Opstandingskerk

Gepubliceerd: Zaterdag 01 juni 2019 11:46

Nog participaties beschikbaar bij  Zonnestroomproject Opstandingskerk

Foto: Zon op Nederland

Wanneer u dit leest zijn de panelen voor het zonnestroomproject op de Opstandingskerk reeds gelegd. Zoals bekend hebben kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente het dak van de Opstandingskerk beschikbaar gesteld voor een coöperatieve zonnestroominstallatie. Hoewel het er naar uitzag dat het project volledig was volgeboekt zijn er nu toch nog zo’n participaties beschikbaar. U kunt dus nog meedoen!!

Meer informatie vindt u op de website www.zonopwaterland.nl onder de tab “ik wil mij nu inschrijven” en dan te kiezen voor het project “Opstandingskerk. Iedereen die woont binnen de postcodes 1141, 1145, 1151, 1153, 1452, 1454 en 1482 kan meedoen!!

Hoe werkt het en waarom zou u meedoen? U koopt een x aantal participaties in de zonnestroominstallatie. Deze gaat groene stroom leveren aan een energiemaatschappij. Als producent deelt u evenredig mee in de opbrengsten én krijgt u over de geproduceerde energie jaarlijks 100% van de betaalde energiebelasting terug. Deze wettelijke regeling (Regeling Verlaagd Tarief) is gegarandeerd voor in elk geval vijftien jaar. De ervaring leert dat u uw inleg in 7-8 jaar terug verdient. Uw opbrengsten en belastingteruggave lopen dan nog minstens 7-8 jaar door. U wekt dus niet alleen duurzame energie op, u bespaart ook op de kosten van uw energieverbruik.

Het aantal participaties waarvoor u kunt inschrijven bepaalt u aan de hand van uw stroomverbruik. Eén participatie staat voor 250 KWh opbrengst. Gebruikt u bv. 3000 KWh per jaar, dan krijgt u voor maximaal 3000 KWh belasting terug en dat bereikt u met de aanschaf van 12 participaties. U kunt altijd voor minder meedoen, méér is niet verstandig.

Alle informatie vindt u dus op de website maar u kunt ook mailen naar Zon op Waterland zonopwaterland@zonopnederland.nl of contact opnemen met Willem de Vries (020 4033064, wdevries.willem@gmail.com ) of Johan Lok (0648633415) lokhas@xs4all.nl)

Bron: Zon op Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services