Het kloppend hart van Waterland
Live

Nog maar een paar dagen tot het eerste Soundbites Festival

Gepubliceerd: Maandag 25 september 2017 11:55

Nog maar een paar dagen tot het eerste Soundbites Festival

Op zaterdag 30 september aanstaande vindt tussen 17.00 uur en 20.00 uur het eerste Soundbites Festival plaats. Op 14 locaties in het centrum van Monnickendam kunnen bezoekers genieten van een ruime keuze aan muziekoptredens (‘sound’) en vrijwel evenzoveel soorten eten (‘bites’). Natuurlijk is er daarbij ook iets te drinken. Verder vindt men op iedere locatie een bijpassend gedicht van ‘stadsdichter’, Ate Vegter.

De optredens vinden plaats in restaurants, cafés, studio’s, schuren, tuinen en op straat. “Alle muzikanten, zangers en zangeressen treden op zonder daarvoor een vergoeding te krijgen. Ze staan er om hun muziek, cd of band te promoten en natuurlijk omdat ze het leuk vinden om te doen,” zegt Anton Titsing, medeorganisator en tevens zelf muzikant. “Er is pop, rock, Perzische muziek, Klezmer, accordeons, piano- en gitaarmuziek, slagwerk, zoete en zilte liedjes, Big Band, salsa en Elvis. Diverse muziek van over de hele wereld! Natuurlijk mag het publiek als blijk van waardering een donatie in de hoed, bus of gitaarkoffer gooien.”

Eten en drinken
Qua eten kunnen bezoekers eveneens naar diverse windstreken. Er is onder andere Thais streetfood, Syrische hapjes, soep, crispy chicken salsa en sweets, Indonesisch lekkers, poffertjes, pannenkoekjes, tosti’s, salades, sandwiches, worst en pulled pork wraps. Daarbij is er ‘op straat’ frisdrank, lokaal gebrouwen bier en sangria te krijgen, en kan er in de diverse deelnemende horecagelegenheden ook van alles worden besteld. Voor het eten en drinken dient gewoon te worden betaald.

Oorsprong
Het initiatief voor het Soundbites Festival komt vanuit de werkgroep Lokaal Talent, die weer is voortgekomen uit de vroegere stuurgroep van het Winteravond Straattheater (WAST). Dit lokale theaterevenement dat de afgelopen tien jaar in december plaatsvond, bleek niet meer genoeg deelnemers te kunnen trekken. Daarom is besloten een (tijdelijke?) pauze in te lassen. “Maar om nu helemaal niks meer te hebben, dat vonden we allemaal zo jammer,” vertelt Laura Janssens, eveneens organisator van het Soundbites Festival en oud-stuurgroep lid van het WAST. “Daarom nu dus ‘iets met muziek en eten’. En eens niet in de winter, maar zo net aan het begin van de herfst.”

Voor wie?
Het festival is niet alleen voor volwassenen, het is ook zeker geschikt voor kinderen. Zo kunnen zij op het Schulpzand een kijkje nemen bij de ‘Popfabriek on the Road’ en kan er op de diverse locaties onbeperkt worden gedanst. “Wat natuurlijk ook voor de ouders is toegestaan,” lacht Manon Reede, een van de andere vijf organisatoren. “Wij nodigen iedereen uit voor dit allereerste Soundbites Festival. Mis het niet!”

Meer informatie over het Soundbites Festival vindt u op www.facebook.com/soundbitesfestival. Tijdens het evenement ontvangt u een plattegrond waarop de locaties van de verschillende ‘sounds’ en ‘bites’ staan vermeld.

Bron: Soundbites FestivalDeel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services