Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwjaarsconcert in Zuiderwoude | Bach op één instrument | Menno van Delft

Gepubliceerd: Zaterdag 16 december 2017 08:34

Nieuwjaarsconcert in Zuiderwoude | Bach op één instrument | Menno van Delft

Foto: CatharinaStichting

Traditiegetrouw organiseert de CatharinaStichting op 1 januari een nieuwjaarsconcert met muziek van Bach op één instrument. Dit jaar speelt Menno van Delft Bach afwisselend op klavecimbel, orgel en klavichord.

Menno van Delft is een man van naam. Hij treedt wereldwijd op als solist en continuospeler. Zo concerteerde hij met diverse ensembles en orkesten, waaronder het Schönbrunn Ensemble, de Nederlandse Opera, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Kamerkoor en de Nederlandse Bachvereniging. Ook maakte hij diverse opnamen met werken van Bach en Sweelinck en was hij vaak te zien en horen op radio en televisie. Wij zijn er trots op dat we hem mogen verwelkomen in Zuiderwoude.

De kerk van Zuiderwoude heeft een fraai klein orgel, dat voornamelijk bestaat uit 18de-eeuws pijpwerk. Door de levendige en heldere klank is het zeer geschikt voor Bachs polyfonie. Daarnaast speelt Menno van Delft op klavecimbel en klavichord. Tijdens het concert zal hij kort iets over de instrumenten vertellen.

Ons nieuwjaarsconcert is meestal zeer goed bezocht, dus reserveren is aanbevolen. Stuur hiervoor een e-mail aan jeanneklein@planet.nl, onder vermelding van uw naam en adres. Meer informatie: www.catharinastichtingzuiderwoude.nl.

Bron: CatharinaStichting

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services