Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwjaarsconcert door het Charenton Ensemble op 5 januari in Broek in Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 01 januari 2020 10:48

Nieuwjaarsconcert door het Charenton Ensemble op 5 januari in Broek in Waterland

Foto: Maarten Kools

Zondag 5 januari 2020 om 15:00 uur geeft het Charenton Ensemble een nieuwjaarsconcert in de Broeker Kerk in Broek in Waterland, met onder meer het fenomenale strijkkwartet opus 59 'Razumosvky' van Ludwig van Beethoven.

Dit strijkkwartet van Ludwig van Beethoven uit 1806 is een meesterwerk uit de strijkkwartet-literatuur. Een uitdaging voor zowel de musici als de luisteraars door de symfonische lengte van het kwartet, de muzikale complexiteit en de moeilijkheidsgraad van het werk. Dit is een bijzondere start van het Beethovenjaar 2020!

Charenton Ensemble
Het Charenton Ensemble werd in 2008 opgericht door violist Jeroen Dupont(winnaar Oskar Back Vioolconcours 2007). Het ensemble speelt in wisselende bezettingen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Dit nieuwjaarsconcert in de Broeker Kerk is in samenwerking met violiste Margot Kolodziej, altvioliste Anna Magdalena den Herder en cellist Sebastiaan van Halsema.

Twee unieke strijkkwartetten
Na de pauze zal het Charenton Ensemble het eendelige ‘Crisantemi’ van Giacomo Puccini uit 1890 ten gehore brengen. Eén van de weinige kamermuziekcomposities van de grote operacomponist. Puccini schreef het werk in één nacht voor een plotseling overleden vriend, de hertog van Aosta. Daarna spelen zij het strijkkwartet opus 10 in G-mineur uit 1893 van Claude Debussy. Een destijds zeer vernieuwend werk waarin Debussy afscheid neemt van de traditionele harmonieleer en nieuwe wegen opent naar een compositorische impressionistische stijl. Het is tevens Debussy’s enige strijkkwartet.

Na afloop zal een feestelijke nieuwjaarsreceptie plaatsvinden in de prachtige Broeker Kerk. Bij binnenkomst in Broek in Waterland is ruime parkeergelegenheid, rondom de kerk is geen parkeergelegenheid.

 

Bron: Jeroen Dupont

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services