Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe voorzitter voor Rotaryclub Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 30 juni 2023 16:35

Nieuwe voorzitter voor Rotaryclub Monnickendam

Foto: Rotaryclub Monnickendam

Op een zomerse locatie heeft voorzitter Jan Zetzema van Rotary Monnickendam afgelopen dinsdag 27 juni het voorzittersstokje voor het komende jaar 2023/2024 overgedragen aan Erik de Jongh. Erik begint zijn jaar als voorzitter vol enthousiasme, ondersteund door de verschillende clubleden in diverse werkgroepen.

De voorzittersrol wordt binnen de club jaarlijks overgedragen. Erik de Jongh heeft afgelopen jaar als inkomend voorzitter al veel achter de schermen meegekeken. Erik hierover: “We hebben een fantastisch club enthousiaste leden, die jaarlijks diverse projecten opzetten om geld in te zamelen voor het goede doel. Ik ben er van overtuigd dat we ook komend jaar weer een paar mooie projecten neer gaan zetten”.

Projecten
Het afgelopen jaar werkte Rotaryclub Monnickendam aan tal van projecten voor het goede doel. “In de zomermaanden waren de Rotarians te vinden op de Monnickendammer Visdagen, waar verse mosselen aan de man werden gebracht voor het goede doel. In december ging de jaarlijkse ‘Sterren Stralen’ actie weer van start met de traditionele kerstboom op de Middendam en een fantastische kerstmarkt, waarbij er prachtige kaarsen van de Speeltoren, lootjes en eten en drinken werd verkocht. Het resultaat hiervan kwam ten goede aan “Huis aan het Water in Monnickendam.”

Dit jaar werd alweer voor de vijfde keer Happen & Trappen georganiseerd. De kaarten waren volledig uitverkocht en het mooie weer en de heerlijke hapjes zorgden voor een prachtige dag!. De opbrengst zal worden besteed aan “Praatbankje in de Gemeente Waterland” later meer hierover. Erik: “Daarnaast zijn we gedurende het jaar actief voor de Oekraïners in ’t Spil, we helpen hen daar waar nodig”.

Ook voor komend Rotaryjaar staan weer diverse projecten gepland: “Aan energie om de schouders eronder te zetten ontbreekt het onze club niet. Dat heeft mij ook gesterkt in mijn besluit om de voorzittershamer voor dit jaar te accepteren.” De eerste activiteit begint al over een paar weken, dan zijn we weer aanwezig bij de Monnickerdammer Visdagen om mosselen te verkopen, dit keer met patat! Ook tijdens de activiteiten van ‘Slag om de Zuiderzee’ zullen we ons inzetten. Kortom het beloofd weer een actief jaar te worden!

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. In de regio Waterland zijn 6 clubs actief, te weten: RC Purmerend, RC Purmerend-Waterland, RC Purmerend-Weidevenne, RC Purmerend-Polderland, RC Landsmeer en RC Monnickendam. RC Monnickendam bestaat uit 38 leden en komt wekelijks op dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur bijeen in Van der Valk Hotel Volendam.

Bron: Rotaryclub Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services