Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe voorzitter voor Rotaryclub Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 06 juli 2020 17:15

Nieuwe voorzitter voor Rotaryclub Monnickendam

Foto: Rotary Monnickendam

In een anderhalve meter setting heeft voorzitter Anja Ligthart van Rotary Monnickendam afgelopen dinsdag 30 juni het voorzittersstokje voor het komende jaar 2020/2021 overgedragen aan Dirk Jan van Geemen. Dirk Jan begint zijn jaar als voorzitter vol enthousiasme, ondersteund door de verschillende clubleden in diverse werkgroepen.

De voorzittersrol wordt binnen de club jaarlijks overgedragen. Dirk Jan van Geemen heeft afgelopen jaar als inkomend voorzitter al veel achter de schermen meegekeken. Dirk Jan hierover: “We hebben een ontzettend prettige sfeer binnen onze club. We weten elkaar goed te vinden, maar zetten ook onze schouders onder projecten die zorgen voor inkomsten voor goede doelen. Ik ben er zeker van dat we komend jaar net zo voortvarend te werk gaan als het afgelopen jaar.”

Projecten
Het afgelopen jaar werkte Rotaryclub Monnickendam aan tal van projecten voor het goede doel. “In de zomermaanden waren de Rotarians te vinden op de Monnickendammer Visdagen, waar verse mosselen aan de man werden gebracht voor het goede doel. In december ging de jaarlijkse ‘Sterren Stralen’ actie weer van start met de traditionele kerstboom op de Middendam en dit keer een unieke autotocht naar Paleis Soestdijk. Het resultaat hiervan kwam ten goede aan nieuwe rolstoelen voor Evean Swaensborch in Monnickendam.”

Helaas viel het geplande Happen & Trappen in juni, vanwege corona in het water. Dirk Jan: “We hebben hiervoor wel al een nieuwe datum gepland, namelijk op zondag 31 mei 2021. Dat kan iedereen dus vast in de agenda noteren!” Vanwege corona bleek Voedselbank Purmerend wel wat extra inkomsten te kunnen gebruiken. Daarom werd er last-minute een crowdfundingsactie op touw gezet door de club, in samenwerking met omliggende clubs uit Purmerend en Landsmeer. Deze actie is op 30 juni afgerond en de opbrengst wordt binnenkort aan Voedselbank Purmerend overgemaakt.”

Ook voor komend Rotaryjaar staan weer diverse projecten gepland: “Al is het nog even afwachten hoe dat gaat lopen met de huidige regelgeving. Aan energie om de schouders eronder te zetten ontbreekt het onze club niet. Dat heeft mij ook gesterkt in mijn besluit om de voorzittershamer voor dit jaar te accepteren.”
Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. In de regio Waterland zijn 6 clubs actief, te weten: RC Purmerend, RC Purmerend-Waterland, RC Purmerend-Weidevenne, RC Purmerend-Polderland, RC Landsmeer en RC Monnickendam. RC Monnickendam bestaat uit 38 leden en komt wekelijks op dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur bijeen in Van der Valk Hotel Volendam.

 

 

 

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services