Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe voorstelling van Toneelvereniging De Brug in gebouw Samuel

Gepubliceerd: Dinsdag 09 oktober 2018 10:58

Nieuwe voorstelling van Toneelvereniging De Brug in gebouw Samuel

Toneelvereniging De Brug in Monnickendam speelt in november 2018 een nieuwe theatervoorstelling: Geruchten (Rumours) van de onlangs overleden toneelschrijver Neil Simon.

Neil Simon is een van de meest gespeelde toneelschrijvers aller tijden, hij werd ook wel de ‘King of Comedy’ genoemd. Geruchten, een stuk dat hij in 1988 schreef, gaat over een in toenemende verwarring verlopend feestje in de betere kringen. De Brug heeft het feestje gesitueerd in Waterland, er komt daarom ook wel eens een bekende naam voorbij!

Charlie en Myra Brokken geven een feest ter ere van hun tienjarige huwelijk. Wanneer de eerste gasten arriveren, blijkt er iets niet in orde met de gastheer en zijn vrouw lijkt niet thuis te zijn. Charlie is een gezien persoon in de Waterlandse ´society´ en ook nog eens loco-burgemeester.

De eerst aangekomen gasten, Ken en zijn vrouw Chris, proberen een wat pijnlijke situatie verborgen te houden voor de anderen. Er mogen vooral geen geruchten in omloop komen die de goede naam en faam van Charlie in gevaar kunnen brengen, óf die van enkele vooraanstaande gasten. Er wordt schone schijn gespeeld. En er wordt keihard naar elkaar gelogen. Hoe meer gasten arriveren, hoe groter de verwarring wordt. Want… wie is er inmiddels al wel en wie is er nog niet op de hoogte van de precieze toedracht.

De voorstelling wordt gespeeld door Cathy Ceelie, Betty Daems, Frans Fontaine, Marten Horjus, Werncke Husslage, Sandra Greuter, Marcella Overmeer, Annemiek Rozenga, Jelmer Stolk, Lasse Tielens en Margreet Vlaanderen en wordt geregisseerd door Talla Dirkzwager en Merel Broeders.

Er wordt gespeeld in Gebouw Samuel, Kerkstraat 34, Monnickendam

Speeldata en aanvangstijden
Vrijdag 2 november 20.30 uur
Zaterdag 3 november 20.00 uur
Vrijdag 9 november 20.30 uur
Zaterdag 10 november 20.00 uur
Zaterdag 10 november matinee 14.30 uur

De zaal is open vanaf een half uur vóór aanvang van de voorstelling. Let op: de vrijdagvoorstellingen beginnen pas om 20.30 uur!


Bron: Toneelvereniging De Brug

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services