Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe Omroep PIM-serie: ‘Zo houden ondernemers hun hoofd boven Waterland’

Gepubliceerd: Maandag 18 mei 2020 13:17

Nieuwe Omroep PIM-serie: ‘Zo houden ondernemers hun hoofd boven Waterland’

Foto: Omroep PIM

Red je het als brillenwinkel in Waterland? Blijf je overeind als reisbureau? Overleef je als pianoleraar? Wat zijn de do’s en de don’ts in tijden van corona en wat zijn de Gouden Tips? Omroep PIM onthult de geheimen van de goudsmid en belicht de neusjes van de zalm in de nieuwe serie ‘Zo houden ondernemers hun hoofd boven Waterland’.

Hoe ga je als Waterlandse ondernemer de crisis te lijf? Hoe zorg je als winkelier in Waterland dat klanten bij jou blijven komen en kopen? Hoe serveer je een diner uit op anderhalve meter afstand? Omroep PIM wil het net als u allemaal graag weten en vraagt ondernemers het hemd van het lijf in de kersverse serie ‘Zo houden ondernemers hun hoofd boven Waterland’.

Van edelsmeden tot eetcafés
Meerdere camerateams en interviewers gaan sinds begin mei op pad door Waterland om de meest uiteenlopende ondernemers te vragen hoe de crisis hun business heeft beïnvloed. Van edelsmeden tot eetcafés, van pianofabrikanten tot pianodocenten, van bloemateliers tot badpakkencouturiers, we vragen ze allemaal naar wat de crisis met hen doet en tot welke nieuwe initiatieven die leidt.

En de nieuwe activiteiten, ideeën en uitbreidingen van bestaande business zijn legio in Monnickendam en omliggende kernen van Broek tot Zuiderwoude en van Ilpendam tot Marken. Crisis creëert creativiteit in Waterland.

Booming business
Omroep PIM zet al die ondernemers en initiatieven graag in de spotlights. Deze weken zenden we tientallen interviews uit met even zovele ondernemers. Kort, denk aan vijf minuten, maar o zo krachtig.

Heel veel komt aan bod. Het dragen van latex handschoenen en mondkapjes, ogen meten op anderhalve meter afstand, al of niet aanvragen van overheidssteun, huurbazen die willen wachten op huurbetalingen, wachtrijen voor de winkel, uitgestelde verbouwingen, reserves om het uit te kunnen zingen, de nieuwe anderhalvemetereconomie, aangepaste openingstijden, het doorbetalen van medewerkers, ongedachte samenwerkingen met andere ondernemers en… booming business en gekatapulteerde omzetten juist dankzíj corona!

Ondanks de waterlanders af en toe zijn en blijven Waterlandse ondernemers en detaillisten opmerkelijk positief gestemd. En proberen ze met creatieve alternatieven hun hoofd boven water te houden. Maar dat doen ze al 665 jaar in onze kernen. En over honderd jaar worden er door heel Waterland bordjes op winkels en bedrijfspanden geschroefd op ooghoogte met de tekst: ‘De coronacrisis zat ons tot hier’.


Omroep PIM zendt 'Zo houden ondernemers hun hoofd boven Waterland' elke dag uit op 10.00, 14.00 en 19.00 uur. Elke dag nieuwe ondernemers. En elke dag verschijnen de filmpjes ook op Facebook en YouTube.

Bent u ondernemer in Waterland en wilt u dat we langskomen? Neem dan contact met ons op via redactie@omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services