Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe mogelijkheid tot deelname aan een Postcoderoos project van “Zon op Waterland”

Gepubliceerd: Donderdag 06 juli 2017 13:49

Nieuwe mogelijkheid tot deelname aan een Postcoderoos project van “Zon op Waterland”

Foto: Zon op Waterland

Nog geen jaar geleden is, naar het voorbeeld van “Zon op Marken”, in Broek in Waterland de coöperatie “Zon op Waterland” opgericht. Deze heeft in korte tijd twee projecten weten te realiseren in de Noordmeer bij Broek in Waterland: Noorderzon I met 272 en Noorderzon II met 346 participaties. Van een derde project, “Zuiderzon”, in Zuiderwoude, zal de installatie binnenkort plaatsvinden.

We zien het om ons heen: steeds meer mensen gaan hun eigen duurzame energie opwekken met zonnepanelen. En wie in een beschermd dorps- of stadsgezicht woont of liever geen panelen op zijn eigen dak wil hebben, weet steeds beter de weg te vinden naar dé ideale oplossing: deelname aan een postcoderooscoöperatie.

Nieuwe mogelijkheid tot deelname.
Een nieuwe mogelijkheid tot deelname is er gekomen nu de familie Pronk aan de Overlekergouw 2 bereid is gevonden voor een volgend project dakruimte ter beschikking te stellen. De inschrijving hiervoor is geopend en u kunt zich hiervoor dus aanmelden.

Waarom zou u dat doen?
Met de panelen die de deelnemers financieren wordt stroom geleverd aan een energiemaatschappij. Als deelnemer aan zo’n project bent u dus zelf energieproducent en deelt u mee in de opbrengsten van de verkochte stroom. En daarnaast krijgt u jaarlijks, via de energiemaatschappij, over de hoeveelheid geproduceerde energie de energiebelasting terug. Deze wettelijke regeling (regeling verlaagd tarief) is gegarandeerd voor in elk geval vijftien jaar. De ervaring leert dat men zo zijn inleg in 7-8 jaar terug verdient. Daarna lopen de opbrengsten nog 7-8 jaar door. U wekt dus niet alleen duurzame energie op, u bespaart ook op de kosten van het eigen energieverbruik.

Voor wie is deelname mogelijk?
Het zonnedak komt in Broek in Waterland (postcode 1151) maar iedereen kan meedoen die woont in de postcode gebieden: 1141, 1145, 1153, 1452, 1454 en 1482.

Nadere informatie vindt u op de website www.zonopwaterland.nl of u kunt mailen naar Zon op Waterland zonopwaterland@zonopnederland.nl of contact opnemen met Willem de Vries (020 4033064, wdevries.willem@gmail.com ) of Johan Lok (020 4033450, lokhas@xs4all.nl). Aanmelden kan via de gebruikerspagina op de website (project “Pronken met Zon”). Zo’n aanmelding verplicht nog tot niets maar u geeft wel blijk van uw belangstelling.

Bron: Coöperatie Zon op Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services