Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe kunsttentoonstelling in het gemeentehuis

Gepubliceerd: Woensdag 13 februari 2019 17:43

Nieuwe kunsttentoonstelling in het gemeentehuis

Foto: Vera Schoone

Vanaf 11 februari 2019 is er een nieuwe tentoonstelling van de Waterlandse Kunstkring in het gemeentehuis in Monnickendam te bezichtigen.

De werken zijn van de kunstenaars Vera Schoone en Anneke Mulder. In de openbare hal op de begane grond en eerste verdieping is dit nieuw werk de komende maanden gratis te bewonderen.

 

Anneke Mulder

Anneke Mulder heeft een opleiding Textiel gevolgd aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, maar zich daarna meer bekwaamd in keramiek. Daarna heeft zij meer ervaring opgedaan in Suriname bij de Surinaamse kunstenaar Soeki Irodikromo. Geholpen door haar Surinaamse ervaring en de bijzondere structuren en vormen uit de natuur, maakt zij objecten, dieren, schalen en potten van klein met dierlijke of plantaardige structuren.

 

Vera Schoone
Vera Schoone heeft in 2007 haar opleiding aan de Kunstacademie in Haarlem afgerond. Haar werk bestaat uit grafiek, schilderen en objecten. Deze vormen de neerslag van een voortdurende zoektocht naar het verleden. Structuren, ouderdom, verval, gebroken: het zijn maar een paar woorden die aangeven wat haar inspireert. Ook kunst uit de prehistorie, Afrikaanse kunst, fossielen, tekens en symbolen spelen een belangrijke rol. Vooral de verborgen herinnering die oude voorwerpen voor haar hebben is essentieel.

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services