Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe expositie in de Broeker Kerk van Nanna de Klerk en Kees Boer

Gepubliceerd: Woensdag 25 augustus 2021 18:35

Nieuwe expositie in de Broeker Kerk van Nanna de Klerk en Kees Boer

Foto: Broeker Kerk

Van 24 augustus t/m 3 oktober is er een expositie in de Broeker Kerk met deurkloppers van Kees Boer en ‘streepjes landschap’ van Nanna de Klerk.

Met oog voor detail, gekluisterd aan hun eigen werkomgeving, werkten schilders Nanna de Klerk en Kees Boer de afgelopen anderhalf jaar elk aan een serie bijzondere miniaturen. De Klerk maakte mini-panorama’s in olieverf van het landschap rond haar atelier in Broek in Waterland. Boer nam zijn fotoverzameling van antieke deurkloppers als inspiratie voor schilderijen op eiken- en beukenhoutenpanelen.

Hun werk wordt tentoongesteld in de kerk van Broek in Waterland van 24 augustus tot en met 3 oktober. De expositie is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag en maandag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en het werk is te koop.

Nanna de Klerk
De Broeker-panorama’s van Nanna de Klerk meten slechts tien bij dertig centimeter. Het zijn, in haar toelichting: ‘Als door een brievenbus naar buiten glurend, waargenomen streepjes landschap. Elke dag een ander tijdstip, van heel vroeg in de morgen bij zonsopkomst tot laat in de avond bij zonsondergang, bij sneeuw en mist, bij zon en regen. Een kleine tijdreis door de seizoenen en de jaren van Wonderschoon Waterland.’ De Klerk is al ruim een halve eeuw kunstenaar. Ze studeerde van 1959 tot 1963 aan de Rietveld Academie en exposeert sindsdien vrijwel jaarlijks.

Kees Boer
Kees Boer uit Muiderberg is autodidact en sinds 2009 lid van het kunstcollectief Muiden en Muiderberg. Hij begon in zijn jeugd met pentekeningen en ging later ook schilderen en fotograferen. Zijn fotoverzameling deurkloppers, deels geschoten in Italië, staat aan de basis van schilderijen waarin hij op het thema door fantaseert. ‘De kloppers kunnen dicht maar ook open zijn. In het laatste geval zou zo'n opening een inkijkje kunnen bieden in het interieur achter de deur.’ In zijn recente schilderijen combineert hij de deurkloppers met uitzichten uit zijn dorp aan het Flevomeer. ‘In deze Muiderbergse taferelen kan ik ook een andere passie kwijt door deze te larderen met vogels die ik er vaak zie.’

 

Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services