Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe brandweerkazerne in Broek in Waterland aanbesteed

Gepubliceerd: Donderdag 09 juli 2015 13:05

Nieuwe brandweerkazerne in Broek in Waterland aanbesteed

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 1 juli 2015 de opdracht voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Broek in Waterland gegund aan Bouw- en Aannemingsbedrijf Lokhorst B.V. te Beverwijk. Dit betekent dat er concrete stappen kunnen worden gezet in de richting van de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne.

Mijlpaal
Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon: “Dit is voor ons echt een belangrijke mijlpaal. Met name voor onze vrijwilligers die al heel lang wachten op een nieuw onderkomen. Ik ben daar heel blij om.”

De volgende stap is dat de gemeente afspraken gaat maken met de aannemer over de bouw van de kazerne en vooral over de planning daarvan. Het streven is om de kazerne begin 2016 op te leveren. De nieuwe kazerne krijgt een plek tussen de N247 en de Middenweg, aan de zuidkant van Broek in Waterland. Deze locatie is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid, de ligging buiten het beschermd dorpsgezicht en omdat de grond eigendom is van de gemeente. De plaats van de huidige brandweerkazerne (bedrijventerrein Hellingweg) wil de gemeente op termijn omvormen naar een woningbouwlocatie.

Bron: gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services