Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuw in Waterland: Gamedayz

Gepubliceerd: Maandag 14 augustus 2023 12:15

Nieuw in Waterland: Gamedayz

Foto: Omroep PIM

In de week van 11 t/m 17 augustus kunnen jongeren in het Mirrorpaviljoen in Monnickendam (aan het begin van het Hemmeland) terecht voor Gamedayz. Dit event hoort bij het herdenkingsjaar Slag op de Zuiderzee en het SodZ-bestuur heeft Gamedayz speciaal voor jongeren georganiseerd.

Elke dag is de Gaming Arcade open met allerlei games en per dag is er een ander thema (zie hieronder). Kinderen en jongeren vanaf 10 jaar zijn van harte welkom en ouders kunnen ook meekomen en meespelen (maar hoeft niet). Er zijn begeleiders aanwezig van organisatie Link. Zij organiseren dit soort evenementen in diverse steden in Nederland.

 
PIM sprak ook met Jim Lehmann, een Esport coach en expert op het gebied van jongeren en gamen. Want hoewel gamen erg leuk is, voor sommige jongeren is het een probleem omdat ze door teveel gamen sociaal gezien in de knoei komen. Hij spreekt met ouders en jongeren over verantwoord gamen en komt ook bij gezinnen thuis als jongeren echt problemen hebben met of door het gamen. Gamen is leuk en dat moet ook zo blijven natuurlijk. Heb je hier vragen over, laat Jim het weten.

Diverse thema's
15 augustus is er een Pokemon én FIFA toernooi.
16 augustus de Formule 1 Challenge
17 augustus een Smash toernooi

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services